Centru de excelenta pentru varfurile din invatamantul prescolar, la Timisoara. Cine va studia aici?

TIMISOARA. Pregatirile sunt in toi pentru deschiderea Centrului de Excelenta de la Timisoara. Cei mai buni elevi din judet vor studia in cadrul centrului, pe discipline dintre cele mai diferite. Dupa ce a fost stabilita locatia in care se vor desfasura cursurile si a fost numit directorul unitatii, in curand vor incepe selectiile elevilor care vor studia aici.

Iar pentru ca pregatirea copiilor sa fie una de inalta calitate, dascalii care le vor preda elevilor vin si din mediul universitar.

„S-a discutat cu Universitatea de Vest, avem intelegerea domnului rector. Ei isi permit sa ne sprijine si isi cresc si ei o pepiniera. Noi speram si facem toate demersurile ca acesti copii sa ramana la noi in universitati. Si Universitatea Politehnica si-a dat acordul pentru a intra in acest proiect. Speram sa avem sprijin din cat mai multe directii, pentru a putea pregati elevii de top„, a declarat Aura Danielescu, inspector general al ISJ Timis.

Chiar de la inceputul anului viitor incepe selectia elevilor si a profesorilor care vor activa in Centrul de Excelenta.

„Selectia copiilor se va face la cel mai inalt nivel, in luna ianuarie se va face selectia profesorilor si a elevilor pentru acest centru. Se doreste dotarea unui cabinet fonic pentru partea de limbi straine. Speram sa primit sprijin ca sa dotam laboratoarele pentru ca acesti copii sa poata sa studieze la cel mai bun nivel”, a completat inspectorul general.

In cadrul Centrului de excelenta vor activa 35 de persoane, dintre care 27 vor lucra efectiv cu elevii, de la catedra, iar restul reprezinta personalul auxiliar. Numarul elevilor care vor fi pregatiti aici inca nu a fost stabilit. Iar reprezentantii Inspectoratului Scolar spun ca vor accepta toti elevii care vor reusi sa treaca de selectie.

Centrul de Excelenta va functiona, provizoriu, intr-unul dintre spatiile Grupului Scolar Tudor Tanasescu, fostul liceu Energetic, in vecinatatea Sectiei 1 Politie Timisoara. Iar deschiderea oficiala urmeaza sa aiba loc, cel mai probabil, in luna aprilie. Fondurile necesare desfasurarii activitatii vor fi asigurate de municipalitate.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Invatamantul prescolar… conform titlului…
    La nivel prescolar… cel mult cum sa-ti rozi unghiile de la picioare, cum sa-ti schimbi singur pampesul, cum sa te prefaci ca dormi la amiaza… Iar dupa 3 ani, alte cele, mai psihanalitice… complexe si stadii. Dar pentru asta, nu e nevoie de parteneriate cu UVT si Politehnica, probabil pentru sifonare de fonduri etc

  2. Dupa 6-7 ore la scoala lor „din oras”, copiii vor fi invitati sa traverseze orasul pentru pregatire de „excelenta”?
    Chiar asa?