Centru de excelenta in Timis! Universitarii ii vor pregati pe elevi pentru olimpiade

TIMISOARA. Timisul se alatura Clujului si Iasiului in ceea ce priveste performanta in educatie! Centrul de Excelenta pentru performerii timiseni din preuniversitar va fi inaugurat in toamna acestui an, la inceputul anului scolar 2012/2013.

Un presedinte, un secretar si 4 profesori vor fi angajati la Centrul de Excelenta pentru a-i selecta pe profesorii si elevii din judet care vor face performanta in tara si strainatate si vor tine stacheta ridicata la cel mai inalt nivel.

Spatiul a fost deja identificat: 4 sali de la Colegiul Tehnic Regele Ferdinand I. In aceasta perioada a inceput dotarea Centrului: achizitia de calculatoare, table inteligente, aparatura si mobilier etc. care vor fi puse la dispozitia elevilor olimpici pentru pregatirea lor in vederea competitiilor la care vor participa.

Vrem sa-i atragem si pe universitari aici. Pentru ca ei au nevoie de resurse de unde sa aleaga tineri care sa creasca nivelul calitatii in invatamantul superior. Am vorbit deja cu rectorii celor patru universitati de stat din Timisoara si ideea acestui Centru a fost foarte bine primita de toti„, a precizat Marin Popescu, inspectorul scolar general din Timis.

Centrul va fi bugetat de Consiliul Judetean Timis, spune acesta. Este vorba despre salariile celor 6 angajati, dar si de plata cu ora a dascalilor selectati sa-i pregateasca pe elevi la fiecare disciplina. Profesorii angajati ai Centrului vor fi responsabili de organizarea unui calup de discipline: identificarea cadrelor didactice si a elevilor care fac performanta, infrastructura de care este nevoie si nevoile acestora etc.

Universitarii timisoreni ii vor pregati pe elevi pentru olimpiadele la care participa, in functie de disciplina si de nivelul de pregatire al elevilor.

Singura problema care se pune este pastrarea acestor tineri pe care ii pregatim in sistemul nostru de invatamant universitar. Ar insemna un plus de calitate. Dar daca vor sa plece in strainatate, asa cum foarte multi dintre cei care au obtinut medalii la nationale pana acum, nu vad cum ii putem opri. Parghiile sunt in mana universitarului. Pentru noi ar fi un lucru extraordinar ca acesti tineri sa se intoarca in sistemul de invatamant si sa-i pregateasca pe altii„, a adaugat inspectorul scolar general.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...