Noutati :

Centrele de permanenta din Timis nu pot justifica peste 1,3 milioane lei. Prefectul Mihai Ritivoiu intentioneaza reducerea numarului de astfel de centre

22 iulie, 2022 - 12:48 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Prefectul din Timis, Mihai Ritivoiu, a primit raportul unei comisii de control la Centrele de Permanenta din judet. In urma acestui raport a reiesit ca a fost creat un prejudiciu de peste 1,3 milioane lei, bani ce nu pot fi justificati.

CITESTE SI: Inca un santier da peste cap traficul din Timisoara. Noi restrictii, anuntate de primarie 

Am primit raportul comisiei mixte de control al Centrelor de Permanenta din Timis. Valoarea prejudiciului (sume nejustificate) pe anul 2021 este de 1.372.920 lei, reprezentand 26% din totalul sumelor alocate pentru cheltuielile administrative. Cateva aspecte de retinut: Timisul are 47 de centre de permanenta (unul la 14.500 de locuitori). Restul tarii are in total doar 355 de centre (unul la 54.924 lei). Avem de trei ori mai multe centre decat ceilalti; In Cluj, judet comparabil cu Timisul, sunt doar 4 centre de permanenta”, a anuntat Ritivoiu.

Prefectul a mentionat infiintarea haotica a acestor centre si densitatea lor.

”Avem centre de permanenta infiintate haotic prin judet. In zona de est, de la Racovita pana la Margina, nu e niciunul. În schimb, exista centre in doua comune vecine, la o distanta de 4 kilometri. Foarte densa este repartitia centrelor in zona urbana: 17 in Timisoara, 4 in Lugoj, in conditiile existentei de spitale cu sectii de Urgenta. Trei centre din Timisoara sunt la cate 500 metri unul de altul. Între alte doua este o distanta de zece minute pe jos. Exista centre cu o medie 3-4 pacienti / zi. Un centru din zona rurala nu a putut justifica 110.0000 din cei 112.000 primiti”, a precizat Ritivoiu.

Potrivit prefectului Centrele de Permanenta vor costa Timisul in 2022 aproximativ 35 milioane de lei. El vine si cu solutii in acest sens.

O analiza stricta care poate incepe doar acum, odata finalizat controlul si avand toate informatiile pe masa; Consultarea tuturor celor implicati: Minister, DSP, Casa de Asigurari, Medici de Familie, Urgenta, Ambulanta; Elaborarea de propuneri legislative, promovarea centrelor in randul cetatenilor; In mod clar, intentionez sa reducem numarul de centre de permanenta pana in media nationala. Sistemul centrelor de permanenta este o solutie extrem de buna. Depindem de noi toti sa o facem eficienta si economica”, mai spune Ritivoiu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...