Opinia Timisoarei

Centralele de apartament ar putea fi schimbate prin ‘Rabla pentru electrocasnice’. Ministrul Energiei: ‘Si statul castiga, pentru ca scade consumul’

Romanii care au centrale de apartament si le-ar putea schimba cu unele mai performante, cu ajutorul statului. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anuntat ca a avut o discutie cu ministrul Mediului, pentru a introduce si centrale in programul „Rabla pentru electrocasnice”.

CITESTE SI: Dezastru. Muste, mizerie, vase pline de jeg. O pizzerie, un fast-food si o patiserie din Timis, inchise de inspectorii OPC. Control fulger in magazine si localuri din judet. Video 

Astfel, cei care vor sa-si schimbe centrala ar urma sa primeasca un voucher pentru a cumpara una noua, asa cum prevede programul actual.

Eu le-am recomandat romanilor, cei care isi permit, sa schimbe centrala, sa treaca pe centrale performante. Impreuna cu ministrul Mediului, in Coalitie, am stabilit – si e vorba de programul „Rabla pentru electrocasnice”, sa intre si centralele de apartament, ca oamenii care nu isi permit sa-si cumpere o centrala sa poata sa si-o schimbe, sa fie ajutati. Pentru ca si statul, la randul lui, castiga pentru ca scade consumul de gaz”, a spus Popescu.

Deocamdata, in acest program sunt incluse frigidere, masini de spalat, laptopuri sau aspiratoare

Citeste mai mult AICI.

Exit mobile version