Cele mai noi reglementari legislative in domeniul securitatii la incendiu, prezentate agentilor economici din Timis in cadrul unui seminar organizat de CCIAT

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, impresuna cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si in colaborare cu Prefectura Timis, au organizat un seminar privind reglementarile in vigoare pentru obtinerea Avizului si/sau Autorizatiei de Securitate la Incendiu.

Programul nostru, al Camerei de Comert Industrie si Agricultura Timis cuprinde mai multe seminarii de informare cu aceste modificari legislative. Vor urma si altele, primul dintre ele fiind saptamana viitoare, in 22 februarie, cu ITM-ul, urmand sa va anuntam si celelalte date care vor fi stabilite. Seminarul de astazi este dedicat reglementarilor in vigoare privind obtinerea avizului si autorizatiei de functionare de securitate la incendiu, un subiect de mare interes pentru toate companiile, indiferent de sectorul in care activeaza„, a spus Mihaela Tomescu, director general al CCIAT.

Printre temele discutate in cadrul seminarului s-au numarat masurile si reglementarile specifice in domeniul securitatii la incendiu, modul in care se realizeaza solicitarile si depunerile de documentatii tehnice in format electronic, dar si cand si de ce se impune oprirea functionarii activitatii in cazul agentilor economici care incalca legea.

Noi desfasuram aceasta activitate ca o actiune de informare preventiva. Spuneam ca uzitam de toate mijloacele pe care le avem pentru a aduce la cunostinta tuturor celor interesati, tuturor celor cu atributii, de a diminua acest risc de incendiu si de producere de pierderi de vieti omenesti si pagube materiale. Am structurat aceasta activitate pe doua parti mari. Prima de prezentari, iar dupa ce vom face aceste prezentari va urma sesiunea de intrebari. Incercam sa fim cat mai deschisi, cat mai aproape de toti cei care se adreseaza institutiei noastre„, a spus Lucian Mihoc, inspector sef al ISU Timis.

Vedem cu totii ca nu trec cateva luni fara o tragedie nationala pe subiectul securitatii la incendiu. Stim cu totii ce s-a intamplat in ultimele luni de zile si tine de noi toti sa intelegem importanta subiectului, sa intelegem faptul ca trebuie sa respectam aceste norme, sa investim si sa alocam banii necesari pentru a fi in siguranta cu totii. Si nu sunt sume mici, dar mai bine sa combati decat sa asisti la asemenea tragedii„, a precizat prefectul judetului Timis, Mihai Ritivoiu.

Evenimentul ce a avut loc joi, la Centrul Regional de Afaceri din Timisoara, se inscrie in programul CCIA Timis pentru anul 2024 de informare si instruire a agentilor economici cu privire la reglementari nationale si eurpene in diferite sectoare de activitate, organizat in colaborare cu serviciile serviciile publice deconcentrate din teritoriu.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.