Noutati :

Cele mai importante prevederi privind Protectia Datelor Personale, prezentate la CCIA Timis

9 mai, 2018 - 03:46 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala vine in sprijinul agentilor economici cu o Sesiune de instruire in domeniul Protectiei Datelor cu Caracter Personal, care va avea loc in perioada 29 – 31 mai 2018, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22.

Sesiunea de instruire descrie in cateva puncte importanta adoptarii Regulamentului General privind Protectia Datelor Personale si felul in care acesta va revolutiona obligatiile impuse majoritatii companiilor din Romania incepand cu data de 25 mai 2018.

Sesiunea de instruire are ca scop transmiterea de informatii practice privind modul de implementare a dispozitiilor legale.

Prelucrarea datelor cu caracter personal este prezenta aproape in orice activitate de afaceri, indiferent de industria in care activeaza operatorul de date sau imputernicitul acestuia. Mai ales pentru industriile care sunt caracterizate prin operatiuni zilnice de prelucrari ale datelor cu caracter personal (financiar – bancar, asigurari, IT&C, telecom, media etc.), cunoasterea va deveni stringenta, deoarece noul pachet legislativ adoptat de Parlamentul si Consiliul Europei la inceputul anului 2016 si care va intra in vigoare din 25 mai 2018 cuprinde 2 acte normative semnificative:
-Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul General privind Protectia Datelor);
-Directiva (UE) 2016/680 referitoare la protectia datelor personale in cadrul activitatilor specifice desfasurate de autoritatile de aplicare a legii.

La final, cursantii vor primi o diploma de participare eliberata de catre CCIA Timis.
Certificarea este optionala in masura in care GDRP nu impune nici o forma de autorizare ori certificare pentru personalul care va ocupa in viitor functia de DPO.

In acest moment, in Europa, nu se pune problema obligativitatii certificarii personalului DPO. Ca sustinere legala a afirmatiilor de mai sus: Art. 37(5) al GDPR prevede ca DPO „este desemnat pe baza calitatilor profesionale si, in special, a cunostintelor de specialitate in dreptul si practicile in domeniul protectiei datelor, precum si pe baza capacitatii de a indeplini sarcinile unui DPO”. Considerentul 97 prevede ca nivelul cunostintelor de specialitate necesare sa fie stabilit in functie de operatiunile de prelucrare a datelor efectuate si de nivelul de protectie impus pentru datele cu caracter personal prelucrate.

Diplomele se elibereaza in max. 30 de zile de la finalizarea instruirii.

Taxa de participare: 700 lei + TVA

Membrii CCIAT beneficiaza de 10% reducere din costul instruirii, conform Ghidului Serviciilor.

Informatii si inscrieri la tel. 0256/294922, e-mail: [email protected], Cecilia MATES – responsabil curs.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...