Noutati :

Cele mai importante noutati din domeniul constructiilor, dezbatute in cadrul unui seminar organizat de CCIA Timis

2 martie, 2017 - 01:53 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Noutati legislative in domeniul constructiilor, schimbari in domeniul urbanismului si reglementarile privind protejarea monumentelor istorice. Acestea sunt doar cateva dintre temele dezbatute de specialistii din domeniu, la seminarul „MODIFICARI SEMNIFICATIVE IN LEGISLATIA CONSTRUCTIILOR SI URBANISMULUI”, organizat de CCIA Timis.

„Eu va spun ca anul acesta, conducerea CCIAT si a propus sa continue, la o noua dimensiune, parteneriatul cu ministerele si cu strcturile guvernamentale. Speram ca acest parteneriat, asa cum ni l-am propus, de la inceputul anului, va continua si se va implini ceea ce ne dorim. De la inceputul anului, firmele timisene au propus spre dezbatere o tema importanta, care vizeaza domeniul constructiilor. De aceea, noi suntem aici si organizam acest eveniment”, a spus Florica Chirita, directorul general al CCIA Timis.

La seminar au participat peste 100 de reprezentanti ai firmelor de constructii, ai firmelor si cabinetelor de arhitectura, dezvoltatori imobiliari, institutii si mediul universitar de profil, dar si reprezentanti ai autoritatilor locale.

„Este foarte important sa existe discutii intre cei implicati in acest domeniu atat de important al constructiilor si urbanismului, cu atat mai mult cu cat au avut loc modificari semnificative de legislatie. Cred ca este foarte important sa punem umarul toti cei care, intr-un fel sau altul, de la proiectanti, executanti, institutii de control, municipalitate sau autoritate judeteana, pentru agenera propuneri pe care sa le transmitem parlamentarilor, astfel incat sa avem o legislatie cat mai buna”, le-a transmis primarul Nicolae Robu participantilor la seminar.

In cadul conferintei au fost discutate cele mai relevante modificari aduse actelor normative privind amenajarea teritoriului si urbanismul, autorizarea executarii lucrarilor de constructii, calitatea in constructii si protejarea monumentelor istorice. Iar specialistii au raspuns tuturor intrebarilor pe care participantii la intalnire le-au avut.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...