Noutati :

Cele mai grave incendii in cluburi din istorie! Tragedii precum cea din Colectiv

1 noiembrie, 2015 - 10:01 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0

Cel mai grav incendiu din istorie petrecut intr-un club a avut loc la 28 noiembrie 1942, in clubul Cocoanut din Boston, SUA. Au murit 492 de oameni, in conditiile in care capacitatea legala a clubului era de 460 de persoane. Localul fusese decorat in asa fel incât sa semene cu un paradis tropical, cu palmieri de hârtie, fâsii de matase colorate si alte materiale inflamabile. Din cele 13 usi ale clubului, doar cea principala si alte doua usi mici de acces erau deschise. Incendiul a pornit de la folosirea neglijenta a unui bat de chibrit.

Al doilea cel mai grav incendiu din lume petrecut intr-un club a avut loc in subsolul cladirii Dongbu din orasul Luoyang, provincia chineza Henan. Catastrofa, care a avut loc in ziua de 25 decembrie 2000, a ucis 309 persoane, inclusiv muncitori care lucrau la etajele superioare ale imobilului.

Un numar de 242 de morti este bilantul incendiului petrecut, la 27 ianuarie 2013, in clubul de noapte Kiss din Santa Maria, Brazilia. Alti 630 au fost raniti. Este considerata a doua cea mai mare catastrofa produsa de flacari din istoria Braziliei, intrecuta doar de incendiul de la Marele Circ American din 17 decembrie 1961, orasul Niteroi, care a ucis 503 oameni.

in acest top de trista amintire, locul patru in functie de numarul victimelor este ocupat de focul de la clubul Rhytm din Mississippi. in noaptea de 23 aprilie 1940, 209 de oameni si-au pierdut viata si alte sute au fost ranite.

Cel mai grav incediu petrecut la un club din istoria Argentinei s-a inregistrat la localul numit Republica Cromanon, la 30 decembrie 2004. Au murit 194 de oameni. Flacarile au pornit de la efectele pirotehnice folosite pe scena de trupa Callejeros. in public se aflau 3 000 de persoane.

Incendiul de la Beverly Hills Supper Club, Kentucky, din seara zilei de 28 mai 1977, a luat viata a 165 de oameni si a ranit peste 200.

Cel mai grav incendiu din istoria Filipinelor s-a produs la discoteca Ozone, orasul Quezon, la 18 martie 1996. Iesirea din club a fost blocata, din exterior, de responsabilii cu securitatea localului, care au crezut ca inauntru avea loc o revolta.

Cel mai mare incendiu din Rusia, petrecut dupa caderea URSS, a fost cel din noaptea de 5 decembrie 2009, la clubul de noapte Khromaya Loshad din orasul Perm. Au decedat 156 de persoane, in jur de 160 fiind grav ranite. Desi ipoteza initiala a fost cea a unui atac terorist, ancheta a scos la iveala folosirea iresponsabila a efectelor pirotehnice ca fiind cauza tragediei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...