Cele mai frumoase exemplare de porumbei si gaini de rasa din tara, expuse langa Timisoara VIDEO

TIMISOARA. Sute dintre cele mai frumoase exemplare de porumbei si gaini de rasa de la noi din tara pot fi admirate la o expozitie de profil organizata langa Timisoara. Aproape 100 de crescatori si-au dat intalnire si in acest an la Giroc pentru a-si etala cele peste 800 de exemplare superbe de porumbei motati, cu pene crete, cu guler, pestriti, uriasi ori pitici, dar si gaini de rasa.

„Am reusit sa adunam un numar de 714 porumbei si 109 gaini. Au expus un numar de 94 de crescatori si am avut invitati din Brasov, Gataia, Lugoj, Sannicolau si Resita”, a declarat Sorin Jurchita, secretarul Asociatiei „Fauna Banatului”.

Vizitatorii pot vedea exemplare de zburatoare din rasele King, Strasser, Lux polonez, Gulerat, Frizat sau Voiajorul romanesc, american sau german. Nu lipsesc nici cele din rasele Gusat englez sau Pomenaria, Uriasul maghiar sau Rollerul oriental.

Ca in fiecare an, vedeta expozitiei este „Jucatorul de Timisoara”, o specie deosebita de porumbei insa si alte specii sunt extrem de apropiate, dovada fiind si preturile mari la care ajung de cateva sute sau chiar mii de euro.

Evenimentul se desfasoara pe parcursul a doua zile, sambata, 17 ianuarie, intre orele 8:00 – 18:00, si duminica, intre orele 8:00 – 13:30. Expozitia are loc la Trio Events in comuna Giroc, pe Calea Timisoarei nr. 9. Copiii intra gratuit, iar adultii trebuie sa scoata din buzunar 5 lei pentru un bilet de intrare.

Video-ul nu poate fi incarcat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.