Cele mai cautate zone din Timisoara pentru inchiriat apartamente. La cat au ajuns chiriile

TIMISOARA. Piata inchirierilor de locuinte se mentine puternica la nivel national. Activitatea este efervescenta pe acest segment imobiliar, cu cerere la valori ridicate si preturi ce urmeaza traiectoria ascendenta cu care ne-am obisnuit pe parcursul anului 2023.

CITESTE SI: Administratia Fritz, preș in fata consilierului local Razvan Negrisanu. Lectie despre cum se calca legea in picioare la Primaria Timisoara pentru afacerile unui lider USR

Majorari ale preturilor au fost vizibile luna trecuta, in principal, in cazul apartamentelor cu 2 si 3 camere din marile orase, potrivit datelor analizate de specialistii de la Imobiliare.ro.

Bucurestiul a inceput, inca din luna septembrie, sa rivalizeze la capitolul preturi cu orasul Cluj-Napoca, cunoscut pana nu de mult ca fiind cel mai costisitor pentru chiriasi. In octombrie, Capitala si-a asumat pozitia de lider pe segmentul apartamentelor cu 3 camere. Cluj-Napoca conduce in topul chiriilor pentru garsoniere, iar in cazul apartamentelor cu 2 camere cele doua mari orase se mentin la egalitate.

Preturile au stagnat la nivelul pietei din Brasov in luna octombrie, iar Constanta conduce in clasamentul celor mai semnificative majorari ale chiriilor intr-un an. Iasi si Timisoara se mentin orase mai accesibile pentru cei care vor sa se inchirieze un apartament.

Garsonierele din Timisoara puteau fi inchiriate, luna trecuta, cu o suma medie de 230 euro/luna. Proprietarii solicitau 360 euro/luna pentru un apartament cu 2 camere, cu 10 euro in plus fata de septembrie. Cei care au avut nevoie de un spatiu mai generos au scos din buzunar 420 euro/luna pentru o locuinta cu 3 camere.

Zona Cetate, pozitionata ultracentral, a fost cea mai scumpa din Timisoara in privinta chiriilor solicitate pentru apartamente pe parcursul lunii octombrie. Persoanele interesate de inchirierea unei locuinte aici trebuie sa plateasca, in medie, 450 euro/luna. Tipografilor o urmeaza in clasament, cu o chirie de 430 euro/luna.

Pentru un buget lunar de 400 de euro poti inchiria un apartament in zonele Torontalului – Bucovina, Aradului sau Braytim.

Cei interesati de locuinte cat mai ieftine trebuie sa-si indrepte atentia spre zona Buziasului, unde un apartament putea fi inchiriat in octombrie, in medie, cu 280 euro/luna. Proprietati la preturi mai accesibile puteau fi gasite si in zonele Calea Sagului si Dambovita.

Potentialii chiriasi care si-au cautat in ultimul an un apartament au manifestat un interes deosebit pentru proprietatile aflate in zone precum Cetate, Complex – Stadion si Aradului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...