Cele mai bune conditii de lucru pentru angajati, o prioritate pentru Edy International Spedition

Studii privind riscurile de accidentare si imbolnavire, suporturi de curs in domeniul securitatii si campanii de informare si constientizare. Acestea sunt cateva din masurile pe care le-au luat cei din conducerea celei mai mari companii de transporturi din Romania, pentru asigurarea securitatii si sanatatii angajatilor.
“Prin acest proiect ne propunem sa imbunatatim conditiile de derulare a muncii, in cadrul companiei noastre, prin dezvoltarea competentelor angajatiilor si cresterea gradului de constientizare cu privire la sanatatea si securitatea in munca”, spune Mircea Darabant, presedintele Consiliului de Administratie Edy International Spedition.

In urma studiului care a vizat identificarea si evaluarea zonelor de risc, in 6 categorii, distinct de locuri de munca, pe o scara de la 1 la 7, 3,5 a fost limita maxima. La acest apogeu se afla soferii de autocamioane, iar in cealalta extrema sunt persoanele responsabile de curatenie. “Pe o scara de la 1 la 7, 3,5 este o limita acceptabila. Rezultatele anticipate acestui proiect spun ca procesul organizational existent de perfectionare continua”, spune Adina Bolohan, manager de calitate, in cadrul Edy International Spedition.

Urmatoarele masuri care vor fi luate pentru prevenirea, asigurarea si protectia angajatiilor vor fi desfasurarea a doua suporturi de curs si un program de analiza a rezultatelor finale. Termenul limita de finalizare este luna noiembrie a acestui an. Proiectul este finantat din fondurile europene si guvernul Romaniei cu suma de aproximativ 400.000 lei si vizeaza peste 700 de angajati ai companiei multinationale Edy International Spedition.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. nu soferii de la edy se plingeau pe forumuri ca ramin in pana de motorina pt ca li se calculeaza necesarul de combustibil la regim de autostrada?

  2. Evaluarea riscurilor de securitate si sanatate in munca este obligatie legala, legea 319/2006; 3,5, la o evaluare obiective, este un nivel de risc acceptabil, dar de ce abia acum v-ati conformat legii?