Noutati :

Cele mai bune carti si cei mai in voga autori vin la Timisoara, la Salonul de Carte Bookfest

5 martie, 2013 - 11:39 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Peste 15.000 de volume, autori fel de fel, la Salonul de Carte Bookfest care este la cea de-a doua editie, la Timisoara. Vizitatorii vor putea, in cele patru zile ale evenimentului, sa cumpere carti ale momentului, cat si unii dintre cei mai memorabili autori.

Cea de-a doua editie a Salonului de Carte Bookfest va avea loc in perioada 14-17 martie, ca si anul trecut, la Centrul Regional de Afaceri Timisoara (CRAFT) din Bd-ul Eroilor de la Tisa nr. 22.

Timisorenii sunt asteptati cu o oferta de peste 15.000 de volume la cele mai bune preturi si din cele mai variate domenii. Vor fi prezente unele dintre cele mai importante edituri din tara si din Timisoara (Editura All, Curtea Veche Publishing, Editura Excelsior Art, Editura Herald, Editura Humanitas, Editurile Lider si Muzicala, Meteor Press, Editurile Polirom si Cartea Romaneasca, Editura Rao, Editura Ponte, Editura Trei, Editura Universitatii de Vest), dar si distribuitori precum Okian (reprezentanti Pearson-Longman in Romania) si Cartea de Nisip. Nu in ultimul rand, parintii vor putea gasi cele mai frumoase daruri pentru copii la standurile editurilor Corint Junior si Gama.

Inca din primele zile, salonul va fi vizitat de personalitati marcante ale culturii actuale, pentru a se intalni cu publicul pasionat de lectura.

Pe 15 martie, de la ora 18, cititorii vor putea participa la o intalnire cu autorul mexican Juan Pablo Villalobos. Prozator, eseist şi critic literar, acesta obişnuieşte sa abordeze in textele sale teme surprinzator de diverse, de la influenta avangardei asupra operei lui César Aira la „tangologie”, si de la teme erotice la literatura latino-americana in prima jumatate a secolului al XX-lea.

in ultima zi a salonului, cel mai bine vandut autor al momentului in Romania, Lucian Boia,  va participa la o discutie cu cititorii despre „De ce este Romania altfel?” (discutie omonima cu titlul ultimei sale carti).

Un alt eveniment ce nu trebuie ratat este dezbaterea cartii cardinalului Giangfranco Ravasi, intrebari privitoare la credinta – 150 de raspunsuri la intrebarile celor care cred si ale celor care nu cred” (Editura Humanitas). Dezbaterea va avea loc vineri, 15 martie, la ora 16:00 si va fi moderata de preotul Nikola Laus, secretar al Episcopiei Romano-Catolice Timisoara.

Asa cum se obisnuieste la Salonul de Carte Bookfest, cei care vor hotari sa poposeasca printre carti vor avea ocazia sa intre gratuit la cinematograful de arta Bookfest, unde vor putea viziona filme premiate la festivaluri internationale importante.

Salonul va include si o expozitie comuna de fotografie a artistilor Lucian Ionica, Mihai Zegrea si Dan Buruleanu, reunind lucrari din seriile de imagini intitulate Calatoria si Capadochia, respectiv o serie de metafore fotografice.

Intrarea in cadrul salonului, cat si la evenimentele ce vor avea loc in perioada acestuia va fi gratuita.

Evenimentul este organizat de Asociatia Editorilor din Romania, sub egida Federaţiei Editorilor din Romania, si este co-finantat de Consiliul Judetean Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...