Cele mai avansate lucrari de pe Calea Stan Vidrighin din Timisoara sunt la liniile de tramvai inierbate. Stadiul proiectului. Foto

TIMISOARA. La 6 luni de la inceperea lucrarilor de modernizare a strazii Stan Vidrighin, reprezentantii Primariei Timisoara se lauda ca proiectul ‘avanseaza in ritm excelent’. Practic, asta inseamna ca s-a ajuns la un progres de 30% din lucrari, majoritatea dintre ele la linia de tramvai si la pregatirea fundatiei pentru carosabil.

Pe mijlocul bulevardului, acolo unde ‘creste’ linia inierbata de tramvai, au fost facute toate lucrarile de structura subterana, iar muncitorii au inceput deja montarea cailor duble de rulare. Lucrarile la infrastructura de linie cale au ajuns la un grad de realizate de 60%, sustin reprezentantii Primariei Timisoara.

In paralel, pe santierul de pe Vidrighin se deruleaza si proiectul de modernizare si reabilitare a retelei de apa-canal realizat de Aquatim. De altfel, echipele companiei au inceput functionalizarea tronsonului care a fost deja finalizat.

Termenul de executie a lucrarii este de 36 de luni, din care primele 6 au fost alocate proiectarii, iar restul de 30 sunt pentru executia efectiva. Astfel, pana in toamna anului 2024 se va lucra pentru inlocuirea a 1,81 km linie dubla de tramvai, reablitarea a 30.000 de metri patrati de carosabil si a peste 7.000 de metri patrati de trotuare. De asemenea, la final vor fi amplasate 10 statii de tramvai si in zona vor fi amenajati 12.000 de metri patrati de spatiu verde.

Valoarea investitiei se ridica la 18 milioane de euro. Deocamdata, nu exista o finantare europeana pentru acest proiect, insa primarul Dominic Fritz spunea in trecut ca spera sa obtina pentru el bani prin PNRR.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Solo spune:

  Iar nu face Fritz, nimic?

 2. Daniel spune:

  3 ani pentru 1km si ceva de drum cu 4 benzi e de-a dreptul ridicol. Dureaza ca pe vremea lui Robu desi el ar fi facut o banda in plus.

  • Lemmings spune:

   Las ca vine Robu si iti face parcare in balcon sa pleci cu cazanul direct din casă! Nu zic faptul ca la fiecare „largire” de bulevarde/strazi/autostrazi, se vor gasi masini sa creeze aglomerații…. Dar nu-i bai noi sa fim sănătoși… Si cu cazanul de Țuică in balcon…

   • Daniel spune:

    Lasă că face Fritz șine de tramvai înierbate și le bifează ca spațiu verde. După care eliberează autorizații de construcție care iau din adevăratul spațiu verde și taie pomii existenți. Eventual se plantează niște bețe că are și Fritz niște obligații…

 3. Eugen spune:

  Urmeaza taierea copacilor , pe partea cu Draexlmaier deja au fost crestate si numerotate tulpinele ……atata stiu primarii astia , sa taie tot ce e verde .

 4. fannica spune:

  Putin, prost, in ritm de melc dar, mai ales, pe bani multi!!!

 5. Nume? spune:

  Sunt curios cate capace de canal prost aliniate se va mobiliza Aquatimul sa monteze. Speram sa nu se suprapuna cateva.

 6. Hector spune:

  Sunt curios cand va fi gata, o sa vedem cate 4-5 canale de canalizare unu langa altu ,asa ceva doar la noi se poate.

 7. Idiocracy spune:

  Aceleasi termene de prost gust ca si pe vremea predecesorului. Incercam altceva la alegeri. Vrem repede si bine dat fiind ca e pe bani multi.