Noutati :

Cele 10 reguli la slujbele din interiorul bisericilor. Ce se intampla cu lingurita de impartasanie. Ordinul semnat de ministrul Sanatatii si cel de Interne

17 iunie, 2020 - 08:28 PM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
1

A fost iscalit ordinul comun pentru aprobarea regulilor privind accesul in lacasele de cult, distanta minima de siguranta si masuri sanitare specifice pentru desfasurarea activitatilor religioase. Potrivit documentului prezentat de stiripesurse.ro, document care urmeaza sa fie publicat in Monitorul Oficial, bisericile si credinciosii trebuie sa respecte 10 reguli la slujbele din interiorul bisericilor.

I. Reguli privind accesul si desfasurarea activitatilor

1. Accesul credinciosilor in lacasul de cult si in locatiile unde se organizeaza slujbe si adunari religioase se face astfel incat sa fie asigurata o suprafata de minimum 4 mp pentru fiecare persoana si o distanta de minimum 2 m intre persoane.

2. La intrarea in lacasul de cult sau in locatiile unde se organizeaza slujbe si adunari religioase persoanele sunt obligate sa isi dezinfecteze mainile cu dezinfectant, pus la dispozitie de organizatorii evenimentului religios.

3. in interiorul lacasului de cult si in locatiile unde se organizeaza slujbe si adunari religioase este obligatorie purtarea mastii, astfel incat sa acopere gura si nasul.

4. Accesul credinciosilor care, dupa efectuarea triajului observational, prezinta simptome de infectie respiratorie (tuse, stranut, rinoree, temperatura), nu este permis.

5. Se vor plasa, la loc vizibil, anunturi scrise privind regulile de igiena si distantare fizica in lacasul de cult si in locatiile unde se organizeaza slujbe si adunari religioase.

6. La activitatile religioase din interiorul lacasului de cult si din locatiile unde se organizeaza slujbe, acolo unde este posibil, se organizeaza circuite separate de intrare si iesire, semnalizate explicit.

7. Slujbele oficiate de catre personalul de cult, in aer liber (in curtea lacasului de cult), se desfasoara cu mentinerea distantei de 1,5 m intre persoane.

8. Slujbele religioase desfasurate in curtea lacasurilor de cult, nu sunt considerate adunari publice.

II. Masuri sanitare specifice

1. In cadrul ritualurilor religioase in care se vor folosi obiecte de cult cu care credinciosii intra in contact, acestea se dezinfecteaza dupa fiecare utilizare.

2. Se dezinfecteaza periodic, o data la 4 ore, obiectele sau suprafetele frecvent atinse (de exemplu, manerele usilor, balustrade, scaune).

Ordinul integral, AICI!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Da este corect să respecte