Noutati :

Cel mai parfumat si mai colorat festival al primaverii si-a deschis portile la Timisoara. Cascada de flori, costume populare impodobite, Pomul Breslelor sau inele magice ale timpului, la Timfloralis. Video

27 aprilie, 2018 - 05:07 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Spectacolul naturii modelat de maini iscusite de artisti floristi s-a mutat in centrul Timisoarei.

Si-a deschis portile cel mai asteptat festival al primaverii – Timfloralis 2018. O multime de timisoreni s-au adunat deja sa se bucure de aranjamentele care fac din Timisoara, in aceste zile, Capitala Florilor.

Zeci de mii de fire de flori au fost folosite de artisti pentru decoratiuni in premiera la Timisoara.

Piata Victoriei gazduieste pe platoul din fata Operei proiectul “The Future is Here” al floristului olandez Dennis Kneepkens – partea centrala este compusa dintr-un rotund reprezentand viitorul, iar acesta poate fi atins folosind rute diferite. In mijlocul piesei centrale se regasesc niste inele magice reprezentand timpul in roz, portocaliu si albastru.

Floristul Florin Jiboc este cel care reinterpreteaza obiecte de mobilier, ce au fost imbracate in muschi. Un stalp de iluminat are aranjamente florale mici din miniroze si un sirag de perle, o canapea e umpluta cu trandafiri colorati si miniroze. Pe o masuta impodobita floral vizitatorii pot admira Ceasul Floral de langa Bega in miniatura.

Fantana din centrul Timisoarei poarta in acest an amprenta Filomenei Brisc, care a folosit aranjamente curgatoare cu accent pe trandafiri si iedera. Nu mai putin de 26700 de fire imbraca fantana in flori si verdeata.

Tanara florista Alexandra Luca a realizat proiectul “Masina Timpului” – o masina de epoca inflorata, Skoda 120L din 1979, de sub a carei capota curge o cascada din flori. Perimetrul e delimitat de clepsidre reprezentand scurgerea timpului.

Tot in zona centrala, timisorenii se pot bucura de photo corner-ul, “Hoop of Hope” realizat de florista Bianca Negrea, cu speranta care da puterea si dorinta de a merge inspre un viitor mai bun.

In Piata Libertatii capteaza atentia privitorilor proiectul floristei Diana Toma cu o reintrepretare florala a “Pomului Breslelor”, tema festivalului fiind interpretata prin prisma cuvintelor lui Anatole France : “trecutul nu poate pieri, caci viitorul se va naste din el”.

Proiectul “The Ethnic Spirit of Timisoara”, apartinand floristei Alina Nagy-Ghinea, reflecta spiritul Timisoarei, al diversitatii, multietnicitatii si multiculturalitatii, de convietuire pasnica, in armonie. 11 manechine simbolice, imbracate in costume traditionale ale etniilor reprezentative pentru Timisoara, reinterpretate floral, sunt amplasate sub forma unui grup statuar in Piata Libertatii.

In acest an, in premiera, a fost impodobit cu ghirlande Podul Mihai Viteazu, pe o distanta de 50 de metri pe fiecare parte, folosindu-se aproximativ 3000 de fire de flori.

“Parada Florilor”, constand in prezentarea printeselor Timfloralis in trasuri trase de cai, traverseaza Piata Victoriei si strada Marasesti, invitand timisorenii spre un tur al Parcului Botanic.

“Pedalarea Timfloralis“ invita doamnele si domnisoarele sa parcurga un traseu prin centrul orasului, purtand aranjamente florale pe bicicletele lor.

Strada Marasesti infloreste printr-un proiect de Street Art Painting care va incanta trecatorii si-i va ghida spre Piata Libertatii. Din pavajul gri si anost se deschide o gaura a cheii urmata de o explozie florala, sugerand in mod simbolic insasi esenta festivalului. Odata ce privesti in interiorul acesteia, cromatica bogata si minunata a florilor, te cuprinde in dansul ludic al primaverii.

Am extins si in Libertatii pentru ca s-a venit anul acesta cu foarte multe idei si poate ca era nepotrivit sa fie totul concentrat aici (in Piata Victoriei, n.r.). Pe de alta parte, ideile au fost demne de luat in considerare si era pacat sa nu le promovam, si atunci am decis sa extindem aria festivalului si in Piata Libertatii„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Cel mai colorat si parfumat festival s-a deschis la Timisoara

Publicată de Opinia Timisoarei pe 27 Aprilie 2018

Iata intreg programul de la Timfloralis 2018 la Timisoara

Vineri 27.04.2018

Piața Victoriei
Ora 16.30 – Deschiderea Timfloralis 2018 – Fanfara Big Band
Ora 17.20 – „Prințesele Timfloralis” – show de deschidere cu Dennis Kneepkens (Olanda) urmat de „Parada florilor” – prințesele străbat centrul orașului în calești (Piața Victoriei – Mărășești – Parcul Botanic și retur)
Ora 18.00 – Dansuri contemporane – Școala de dans Eliana Club
Ora 18.30 – „Lumea de basm a lui H. C. Andersen” – viziunea floristului Piotr Marzek (Polonia)
Ora 19.20 – Program artistic susținut de Fanfara Big Band si solista Ingrid Nicolaescu
Ora 20.30 – „Jocul Ielelor – viziune florală” – susținută de Alina Nagy Ghinea (România), Diana Toma (România) și Alexandra Luca (România)

Sâmbătă 28.04.2018

11.00 – „Pedalarea Timfloralis” – tur al orașului cu biciclete împodobite cu flori, pe traseul : Parcului Botanic – Str. Gheorghe Dima – dreapta pe Str. Gheorghe Lazar – dreapta pe Bulevardul Cetății – dreapta pe Calea Torontalului – dreapta pe Calea Circumvalațiunii- Str. Gheorghe Lazăr – Str. Gheorghe Dima sensul giratoriu spre Str. Paris- dreapta pe Blv Republicii – sensul giratoriu spre Bulevardul Regele Ferdinand I  – pe langa Catedrala – stanga pe Str. 23 Decembrie 1989 – dreapta pe Blv. Ion C Bratianu – sensul giratoriu spre Bastionul Maria Theresia – sensul giratoriu de la Punctele Cardinale – Str. Oituz – Piata Marasti – Str. Gheorghe Dima – sosire înapoi la Parcul Botanic.

Piața Victoriei
12.00 – 14:30 Dansuri contemporane – Școala de dans Eliana Club, Scoala de balet Denisse și Scoala Chromatik Voice
18.00 – „Hora florală” – demonstrație susținută de Orit Hertz (Israel), Kristina Rimiene (Lituania), Rosella Mandau (Canada), Tuba Belgin Oskan (Turcia)
19.00 – „Future Love” – demonstrație susținuta de Dennis Kneepkens (Olanda) si Filomena Brisc (România)
20.00 – „Fusul Românesc” și „Focul Mistic” – demonstrație suținuta de Agna Martens, ambasador European Master Certification (Belgia)
21.00 – „Uvertura Primăverii” – Filarmonica Banatul și soliști ai Operei Naționale : Diana și Radu Zaharia

Piața Libertății
11.00 – 17.00 – „Micul Grădinar” – workshop pentru copii susținut de SC Horticultura SA (la pavilion)
12.00 – Workshop susținut de Facultatea de Horticultura si Silvicultura – USAMVBT (la pavilion)
Stand ”Floral boutique” Expoziție pălării, acesorii handmade – Atelier creativ de expresie susținut de Casa de Cultură a Studenților din Timișoara
Stand ”Terasa Floral Boutique” (aranjamente florale, manechin cu fustă din mușchi, bustieră din flori) susținut de Casa de Cultură a Studenților din Timișoara
La pavilioanele amenajate în piață se vor mai desfășura workshop-uri surpriză ale invitaților internaționali.

Duminică 29.04.2018

Piața Victoriei
15.00 – Dansuri contemporane – Scoala Chromatik Voice
19.00 – „Wishing the future” – demonstrație susținuta de Dennis Kneepkens (Olanda)
20.00 – „Big Band, Latino and More” – fanfara Sevens Showband
Piața Libertății
11.00 – 17.00 – „Micul Grădinar” – workshop pentru copii susținut de SC Horticultura SA (la pavilion)
Stand ”Floral boutique” Expoziție pălării, acesorii handmade – Atelier creativ de expresie susținut de Casa de Cultură a Studenților din Timișoara
Stand ”Terasa Floral Boutique” (aranjamente florale, manechin cu fustă din mușchi, bustieră din flori) susținut de Casa de Cultură a Studenților din Timișoara
La pavilioanele amenajate în piață se vor mai desfășura workshop-uri surpriză ale invitaților internaționali.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...