Noutati :

Cel mai modern ambulatoriu de radioterapie din vestul tarii, inaugurat la Centrul OncoHelp din Timisoara. Foto si video

4 decembrie, 2020 - 11:21 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Bolnavii de cancer din vestul tarii vor beneficia de cele mai bune conditii de tratament, odata cu inaugurarea celui mai modern ambulatoriu de radioterapie din vestul tarii, la Centrul de Oncologie OncoHelp din Timisoara.

Investitia, in valoare de peste 2,2 milioane de euro, cuprinde inclusiv o noua constructie, cu subsol, parter si doua etaje, cu o suprafata de peste 2.000 de metri patrati.

Ambulatoriu va deservi pacienti din partea de Vest a tarii, dar si din judete mai indepartate. Iar pe langa serviciile de specialitate, aici vor fi oferite posibilitati de cazare gratuita, pentru 48 de pacienti, in camere cu 2 sau 3 paturi si baie proprie. De asemenea, bolnavii vor beneficia si de 3 mese pe zi, tot gratuit.

Cazarea pacientilor care se afla in curs de radioterapie, cu domiciliul in alte localitati, si cu posibilitati modeste de cazare in Timisoara a fost unul din motivele importante care au condus la realizarea ambulatoriului de radioterapie in cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp din Timisoara.

Cancerul evolueaza continuu si nu se opreste in perioada carantinei. Studii serioase din literatura de specialitate arata o crestere semnificativa a mortalitatii prin cancer în anul 2020. Cancerul ramane si azi ”imparatul tuturor bolilor”, cu peste 80.000 cazuri noi in Romania anul acesta si 50.000 decese, de 5 ori mai mult decat decesele cauzate de Covid-19.

Consideram ca mentinerea unor servicii de calitate, efectuate la timp, pentru bolnavii de cancer ramane o prioritate esentiala. Am dezvoltat noul ambulatoriu de radioterapie intr-o perioada vitrega, supusi multor constrangeri financiare si logistice, cu convingerea ca trebuie sa continuam aceasta lupta.

Centrul de Oncologie OncoHelp este un spital permanent implicat in activitatea de educare a tinerilor specialisti. Aici se formeaza viitorii medici de la Universitatea de Medicina si Farmacie, dar si viitorii fizicieni medicali de la Universitatea de Vest. De aceea am considerat important sa avem alaturi de noi la aceasta inaugurare pe cei doi rectori ai acestor prestigioase institutii academice, Prof. Dr. Octavian Cretu si Prof. Dr. Marilen Pirtea, carora le suntem foarte recunoscatori pentru colaborarea stransa din ultimii ani. Am fi vrut să invitam multi alti apropiati, sponsori, colegi, colaboratori, la acest eveniment aniversar dar din motive evidente nu am putut sa o facem.

Multumim sponsorilor care au inteles importanta demersului nostru si au contribuit de-a lungul anilor la dezvoltarea acestui spital. Nu in ultimul rand, multumim presei care a fost mereu alaturi de noi si a sprijinit eforturile Asociatiei OncoHelp, a raspuns permanent solicitarilor noastre dar a si initiat sau sustinut campanii de strangere de fonduri care au facut posibila aceasta realizare”, a declarat Conf. Univ. Dr. Serban Negru, presedinte al Asociatiei OncoHelp.

Constructia noului ambulatoriu de radioterapie a inceput in luna mai 2019, fiind finalizata in luna noiembrie 2020. Aici sunt integrate cabinetele medicale in regim ambulatoriu – specialitatea Radioterapie: la parter, pe o suprafata de 468 mp va funcționa zona de receptie, sala de asteptare, si un numar de 7 cabinete medicale de specialitate – Radioterapie. Pe langa acestea, la subsol, pe o suprafata de 567 mp, va functiona camera de conturaj si planning al tratamentului prin Radioterapie, dar si o sala de curs care va permite desfasurarea activitatii didactice in cele mai bune conditii, pentru studenti si rezidenti. Etajele 1 si 2, cu suprafete de 562 mp, respectiv 533 mp, vor deservi ca zona de cazare pentru 48 de pacienti.

Acestea vor face parte din Laboratorul de Radioterapie OncoHelp, care va deveni cel mai mare centru de radioterapie din vestul Romaniei.

Prin finalizarea si darea in folosinta a acestui imobil am reusit sa atingem doua obiective importante cuprinse in planurile de dezvoltare ale Centrului de Oncologie Oncohelp. Unul dintre ele e reprezentat de mutarea ambulatoriului de radioterapie in “casa noua”, intr-un spatiu elegant si generos, in care pacientii vor beneficia de ingrijire medicala in cele mai bune conditii. Un al doilea obiectiv, si poate cel mai important, este reprezentat de posibilitatea de a oferi sprijin pacientiilor din afara orasului, prin cazarea gratuita a acestora pe intreaga durata a sedintelor de radioterapie de care beneficiaza in cadrul spitalului nostru” a declarat dr. Valeriu Boruga, manager general al Asociatiei OncoHelp.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...