Noutati :

Cel mai modern AfterSchool din Timisoara isi redeschide portile la inceput de an scolar. Copiii sunt asteptati cu ateliere, lectii, excursii, inot, muzica si joaca. Foto

4 septembrie, 2017 - 12:28 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Se apropie începutul de an şcolar, iar odată cu el, sporesc grijile părinţilor, mai ales ale celor cu copii mici. Dacă în timpul vacanţei micuţii au mers la bunici ori în tabere, odată cu deschiderea şcolii, problema supravegherii până când părinţii se întorc de la serviciu este una tot mai serioasă.

Astfel, într-o societate în care timpul este tot mai limitat, iar nevoile copiilor noştri sunt tot mai multe, una dintre cele mai bune soluţii pentru a gestiona situaţia este înscrierea micuţului la un after school.

În zona centrală a orașului Timișoara, în apropierea unora dintre cele mai prestigioase școli, pe strada Alexandru Odobescu nr. 4, într-o locație recent renovată, își desfășoară activitatea unul dintre cele mai moderne afterschool-uri, LaAteliere AfterSchool. Fiecare sală de clasă este dotată cu videoproiector, laptop și mobilier adaptat la nevoile copiilor, astfel încat aceștia își petreacă timpul într-un mediu cât mai relaxant și creativ. Echipa LaAteliere este formată din specialiști în domeniul educației, pedagogiei și psihologiei, precum și din psihoterapeuți dedicați profesiei, implicați și nerăbdători să petreacă împreună cu copiii un timp de calitate, util, constructiv, bazat pe încredere, responsabilitate și bună-dispoziție.

LaAteliere AfterSchool nu este un loc în care micuţii merg după scoală pentru a-şi face temele şi a fi supravegheaţi, ci este locul în care sunt ajutaţi să îşi dezvolte personalitatea, să lege prietenii şi să-şi dea frâu liber imaginaţiei, pentru a da tot ce e mai bun din ei.

“Copiii care studiază în clasele 0-IV își încep activitatea LaAteliere la ora 12.00 cu un scurt moment de ”respiro”, după o dimineață încărcată la școală. După servirea mesei la ora 13.00, micuții se pregătesc pentru efectuarea temelor, care odată finalizate, în jurul orei 15.30, lasă loc activităților recreative. În acest sens, copiii pot opta dintr-o paletă largă de activități precum: atelierul muzical, unde aceștia învață atât noțiuni teoretice și lucruri interesante despre viața și opera compozitorilor renumiți cât și să cânte la pian, într-o manieră ludică și plăcută; atelierul de artă și creație, unde se relaxează realizând diferite obiecte și decorațiuni menite să le dezvolte creativitatea și gustul pentru frumos și estetic; atelierul de dezvoltare personală, al cărui titlu sugestiv ne aduce în prim plan nevoile psiho-emoționale și motivaționale ale copiilor, pe care aceștia învață să le exprime sau să și le împlinească, fapt care va contribui la dezvoltarea armonioasă a personalității copiilor. Acestor ateliere li se adaugă cel de dans, dar și cursurile de înot, preferate de cei care iubesc sportul și mișcarea. Copiii beneficiază de cursuri de limba engleză, iar pentru cei care studiază la școală în limba germană s-a înființat o grupă dedicată lor”, a spus prihologul Maria Ivan, reprezentantul LaAteliere Afterschool.

La final de săptămână, între orele 9.00-13.00, copiii sunt așteptați la ”Clubul de Sâmbătă”, unde pot participa la atelierele muzicale, cele de artă și creație și cele de dezvoltare personală. Iar un lucru foarte important este că la toate atelierele, dar și la Clubul de Sâmbătă, pot participa și copiii care nu sunt înscriși la afterschool.

 

În plus, alături de echipa LaAteliere, micuții vor putea descoperi istoria și frumusețea orașului Timișoara, precum și a multor alte obiective turistice din împrejurimi, prin numeroase excursii și tabere.

Un alt aspect important se referă la faptul că părinții pot beneficia de consiliere din partea cadrelor implicate în activitatea atelierelor, primind din partea acestora feedback.

„Este foarte important ca părinţii să ştie exact ce se întâmplă cu copiii lor cât timp sunt la after school, să ştie cum se comportă, ce înclinaţii îşi descoperă în cadrul atelierelor şi cum relaţionează cu colegii şi profesorii. Iar din experienţa anilor trecuţi pot să spun că ne bucurăm de o foarte bună colaborare cu părinţii, pe toate planurile”, a mai spus Maria Ivan.

Înscrierile LaAteliere sunt în plină desfășurare, iar părinții interesați pot obține mai multe detalii la numărul de telefon 0729554443 sau pe site-ul: www.laateliere.ro.

Iar pentru a se convinge că LaAteliere copiii lor se pot bucura de un mediu creativ, într-o deplină siguranţă, toți părinții interesați sunt invitaţi la Ziua Porților Deschise, luni, în 11 septembrie, începând cu ora 11.00.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. prihologul?