Noutati :

Cel mai mare targ de universitati din Romania tinut la Timisoara, RIUF, a fost un succes. Peste 3.000 de elevi si studenti s-au inghesuit sa prinda cate un loc la universitati de prestigiu

16 martie, 2011 - 11:46 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: EDUCATIE
1


Mii de elevi si studenti au stat chiar si cate o ora la coada, doar pentru a pune mana pe o oferta de loc la o universitate renumita, fie din tara, fie din strainatate, la cel mai mare targ de universitati care s-a tinut marti la Timisoara.

Elevii si studentii au fost atrasi mai ales in fata standurilor universitatilor care ofereau locuri gratuite la institutii faimoase din Europa, in cadrul Targului RIUF (Romanian International University Fair). Cele mai accesate oferte au vor cele venite din Danemarca si Suedia. Guvernele danez si cel suedez platesc scolarizarea, iar studentul isi asigura cazarea si masa.

In Danemarca si Suedia, fiecare student are posibilitatea de a-si lua un loc de munca. Acesta este platit cu 13 euro pe ora si se lucreaza minim 15 ore pe saptamana.

„Si ofertele din Olanda au fost interesante pentru multi vizitatori, iar din Germania feed-back-ul a fost bun deoarece au fost apreciate competentele lingvistice ale tinerilor. De asemenea, multi vizitatori ai targului s-au interesat de ofertele Oxford University, datorita prestigiului acesteia”, a declarat Alexandru Ghita, unul din organizatorii targului.

Tinerii s-au interesat si de universitatile din Romania, mai ales de oferta Universitatii de Vest si a Universitatii Politehnica, ambele din Timisoara.

Marea Britanie si Olanda au avut si ele oferte accesibile. Costurile fiind asigurate in prima faza de  guvernele celor doua tari, iar la finalizarea studiilor, dupa ce absolventii se vor angaja, acestia vor trebui sa ramburseze costul studiilor.

FOTO: Dariana Dragos

Video-ul nu poate fi incarcat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Acesti tineri ar trebuio sa urmareasca alta sintagma a tirgului..
    Nu DU-TE,STUDIAZA,SCHIMBA,ci DU-TE,STUDIAZA,RAMII,pentru ca am cunoscut scoliti de peste hotare fara preienii politice sau bani girla de la parinti care s-au reorientat inapoi in UE pentru ca in RO nepotismul domina…