Noutati :

Cel mai mare spectacol urban de lectura din Romania, ca un simbol wi-fi, in Piata Libertatii din Timisoara.

21 mai, 2018 - 11:49 AM
Autor: Redactie      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. O noua provocare la Timisoara, unde continua lecturile publice organizate de Biblioteca Judeteana care rup toate tiparele. Concentrica a ajuns la cea de a treia editie.

CITESTE SI: 6 noi pasaje viseaza sa faca Nicolae Robu in urmatorii ani la Timisoara. Timisorenii, invitati sa le ‘sustina’ intr-un nou sondaj. Tu ce zici? 

Miercuri, 24 mai, de la ora 12.00, cateva sute de oameni, asezati pe cercurile de caramida din Piata Libertatii din Timisoara vor citi impreuna o carte.

De asta data, oamenii vor fi asezati sub forma unuia dintre simbolurile wi-fi.

Cartea emite semnal: puternic, (re)formator, comunitar, iar aria de acoperire trebuie sa fie cat mai extinsa. Va fi citit integral volumul Oceane, ocheane, ocazii (Litera, 1980), de Dan Emilian Rosca (1957–2005), poet suprarealist de certa anvergura si unul dintre exponentii tragici ai boemei timisorene.

***

O carte parcurge comunitatea. Comunitatea parcurge o carte. Alaturi de Patura care citeste, Lecturi aprinse, LitVest, ConCentrica este unul dintre proiectele B.J.T. care au transformat Timisoara in Capitala lecturilor publice. In cadrul manifestarii, va fi lansat semnul de carte aferent lunii iunie, consacrat Centenarului, parte a proiectului Semn 2018.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...