Noutati :

Cel mai mare judet al tarii a ramas… fara teren agricol. Avem un deficit de peste 2.500 de hectare in Timis

2 martie, 2011 - 04:39 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

In judetul Timis este un deficit de 2.577 de hectare de teren agricol si 16 sentinte judecatoresti definitive si irevocabile care obliga Comisia judeteana de fond funciar sa emita titluri de proprietate pe 854 de hectare.

Problema este ca autoritatile locale si cele judetene nu mai au de unde sa aloce terenurile solicitate de proprietari si dobandite in instanta. Cel mai probabil urmeaza ca acestea sa faca demersuri pentru a lua din terenurile aflate in acest moment in administrarea statului.

„Sunt doua solutii pentru rezolvarea acestei probleme. Fie vom cauta sa identificam teren la comunele limitrofe fie vom identifica terenuri de la ADS sau statiuni de cercetare care sunt administrate de stat, vom discuta cu primarii si le vom da proprietarilor. Daca nu vom reusi sa incheiem litigiile pe fond funciar vom propune comisiilor locale sa vina cu despagubiri”, a declarat Mircea Bacala, prefectul judetului Timis.

Restul de 1.723 de hectare de teren reprezinta cererile inca nesolutionate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...