Noutati :

Cel mai mare festival de arta stradala, Check Street Art, vine in parcul din Iulius Town Timisoara

4 septembrie, 2019 - 03:37 PM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
5

CHECK STREET ART, în colaborare cu Asociația Pur Vis Dor, organizează, în perioada 6-7 septembrie 2019, cea de-a V-a ediție Check Art Festival, în parcul Iulius Gardens al ansamblului Iulius Town din Timișoara.

Anul acesta, Check Art Festival a adus alături de cei 25 de artiști profesioniști și peste 100 de tineri voluntari care se implică activ în desfășurarea evenimentului. Obiectivul principal a fost de a facilita accesul la artă și educație culturală tinerilor din toate mediile sociale, prin integrarea lor în eveniment și, în același timp, să ofere cadrul de promovare pentru oamenii talentați, dar și artişti amatori din Timișoara.

Dedicat orașului, evenimentul își păstrează tematica și rețeta clasică de desfășurare. Astfel, timișorenii vor avea parte de reprezentații susținute de mimi, bufoni regali, statui vivante și tineri pe picioroange. Mai mult, vor lua parte și la un spectacol de jonglerii cu foc.

Alături de artiștii din Timișoara vor participa ca invitați artiști din Novi-Sad, Cluj-Napoca, Londra și Arad.

Evenimentul este susținut muzical de artiștii vocali: Beni Mihai, Ingrid Gabriela Nicolaescu, Antonia Rădulescu. Partea de regie și de coordonare artistică este sprijinită de regizorul Costa Tovarnisky, care a făcut parte din echipa regizorală a Cirque du Soleil.

Încă din 2016, scopul evenimentului este același. Check Art Festival își propune să ofere culoare și să resusciteze orașul, într-o manieră inedită, oferind locuitorilor urbei posibilitatea de a se relaxa în aer liber și de a interacționa direct cu tinerii artiști.

Programul festivalului:

06 – 07.09.2019

16:45 – Deschiderea festivalului în sunet de tobe, trâmbițe și trompete

17:00 – 19:00 – Statui vivante – anotimpurile și personaje diverse

17:00 – 21:00 – Momente muzicale cu Beni Mihai, Ingrid Gabriela Nicolaescu, Antonia Rădulescu

17:00 – 21:00 – Teatru de Marionete din Arad – vor prezenta „Grațioasa Balerină” și „Dragonul Înaripat”

17:00 – 21:00 – Foto Frozen Action cu Silviu Carabă (invitat de la Londra). Elevii de la Liceul de Arte Plastice din Timișoara vor realiza o Cameră Tablou (pictură pe obiecte, oameni și pereți interiori). Doritorii își pot face fotografii în interiorul camerei-tablou.

19:00 – 21:00Mimii și Bufonii Regali vor distribui buna dispoziție în tot parcul, alături de Personajele pe Picioroange de la Foolosophy Entertainment (invitați din NoviSad).

21:00 – 22:00Statui Vivante Nocturne și Personajele pe Picioroange vor lumina parcul în costumele cu Led, alături de trupa Efreet Light & Fire Show (invitați din Cluj-Napoca) care vor oferi un spectacol incendiar

22:00Parada Persoanjelor

În plus, sâmbătă, 7 septembrie, la ora 19:00, Trupa Sky Walkers va oferi un concert de 30 minute.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. O sa se cam calce oamenii pe picioare in parculetul ala de opereta de la Iulius Town. Initial, in proiectul prezentat se spunea ca parcul va avea o suprafata de 55000mp, deci mai mult de jumatate din Parcul Botanic, dar la final a iesit un squar de cca 10.000mp, cu indulgenta.

    • Pai nu e inca gata decat prima faza a proiectului, parca o sa se mai intinda ceva si in jurul noii cladiri si e luat in considerare si aleea care duce spre viaductul pe unde trece trenul.

  2. Poate ar trebui ca pe lîngă taxa pe ora la parcare sa se introducă o taxă de acces pentru persoane fizice , ca la Venetia , eventual 3 euro pe zi , ca sa se mai diminueze aglomerația , sa nu se calce lumea în picioare și să nu calce pe spațiile verzi , mai ales cînd sînt programate diverse festivaluri sau alte manifestari unde vine foarte multa lume , cum a fost la inaugurare , unde au venit 250 000 de oameni , sau chiar mai mulți.

  3. Street art (pseudo 3D) : vezi pe internet Nicolaj Arndt

  4. Ar fi un gest generos din partea primariei si a celor care gestioneaza Iulius Town ca incepand de vineri seara si pana dumineca seara, macar in timpul verii, tunelul nou construit sa devina o parcare gratuita pentru cei ce vin sa-si cheltuie banii in Iulius Town.