Noutati :

Cel mai mare eveniment medical al anului in Romania are loc la Timisoara: Congresul National de Ortopedie va reuni sute de medici si zeci de firme. Medicii vor vedea, spre exemplu, cum se foloseste GPS-ul in chirurgie!

13 octombrie, 2011 - 01:31 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Congresul National de Ortopedie si Traumatologie cu participare internationala aduna peste 600 de specialisti din Romania si din alte 22 de tari de pe patru continente in capitala Banatului.

Grupare de forte nemaintalnita in Romania in domeniul medical. Timisoara va fi, asadar, gazda celui mai important eveniment medical al anului.

Ce-a de-a XIV-a editie vine si cu noutati. Reuniunea stiintifica este un cadru foarte prielnic pentru schimburi de experienta intre specialistii prezenti, veniti din intreaga lume„, spune prof. dr. Dan V. Poenaru, seful Clinicii de Ortopedie de la Spitalul Judetean Timisoara, organizatorul evenimentului.

Congresul se desfasoara in perioada 19-21 octombrie, la Timisoara.

Pregatirile au inceput inca de anul trecut, din octombrie, cand au fost trimise invitatiile si programul evenimentului specialistilor in ortopedie si traumatologie. Si-au anuntat participarea medici din Finlanda, Olanda, Franta, Germania, Tunisia, Malaesia, India, Qatar etc.

Cei 600 de participanti vor participa la prezentari de lucrari si noutati in domeniul ortopediei. Peste 200 astfel de realizari vor fi recomandate celor prezenti. Totodata, cele trei zile de activitati stiintifice vor fi impartite pe sectiuni. Astfel, participantii vor afla care au fost pasii urmati de medici in tratarea cazurilor dificile. Mai mult, sectiuni dedicate tratarii bolilor pe care le intalnesc la persoanele de varsta a treia si sectiuni de chirurgie minim invaziva vor aduna specialistii in ortopedie si traumatologie la lucrarile si cazurile prezentate. Noutati in domeniu vor fi facute cunoscute medicilor romani.

Cum au fost tratate fracturi de bazin, traumatisme ale coloanei cervicale sau alte teme medicale se numara printre activitatile la care participa medicii in cadrul sectiunilor.

La congres participa si 30 de companii care vor expune tehnica si aparatura medicala, medicamente si alte produse-noutati pentru ortopedie. Mai mult, vor fi realizate chiar demonstratii pentru participanti.

Spre exemplu, folosirea GPS-ului in ortopedie este una dintre actiunile demonstrative la care mai multi medici s-au inscris. Aparatul este utilizat cu succes in chirurgia bazinului coloanei. Aparatul le arata medicilor unde sa taie si unde sa monteze suruburile in cazul unor interventii complexe.

Congresul de Ortopedie = Promovarea Timisoarei culturale!

Organizatorul celui mai mare eveniment medical din Romania vrea sa profite de  moment pentru a promova Timisoara drept un candidat excelent pentru titulatura de capitala culturala europeana!

In cele trei zile de activitate stiintifica organizatorii au pregatit si momente culturale. Astfel, participantii sunt invitati la spectacolul Nabucov, la Opera Romana, vor vizita icoanele pictate pe sticla de la Muzeul Catedralei Mitropolitane si vor lua parte la un spectacol de orga la Domul Catolic din Piata Unirii. Nu lipsesc turul orasului si alte asemenea activitati.

Printre invitati se numara 7 specialisti nascuti in Romania, din care 3 in Timisoara. Ei lucreaza in Olanda, Austria, Israel si alte tari europene si, impreuna cu ei, vrem sa promovam viata culturala a Timisoarei. Popularizarea orasului in presa europeana inseamna un pas spre posibila candidatura la titlul de capitala europeana„, ne-a spus prof. dr.  Dan V. Poenaru.

Pentru ca intreg evenimentul sa se desfasoare ca la carte, dr. Poenaru a precizat ca a vorbit si cu reprezentantii politiei locale sa se asigure ca oamenii strazii care se aduna seara in Piata Victoriei nu vor fi prezenti sa-i deranjeze pe invitatii la Congres.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...