Noutati :

Cel mai important post din Universitatea Politehnica Timisoara, gata sa fie ocupat. Cum s-au pregatit candidatii pentru functia de rector al Politehnicii?

17 februarie, 2016 - 03:10 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Batalie pentru titlul de rector al Universitatii Politehnica Timisoara. Cei doi candidati care au intrat in cursa si-au incheiat campania electorala, s-au intalnit cu electoratul si si-au prezentat planurile manageriale, iar acum asteapta sa vada cat de multi dintre colegi ii vor vota pe fiecare.

Primul candidat, care este in prezent rector al Universitatii Politehnica, a anuntat ca doreste sa isi continue politicile care au facut posibile performante precum reconfirmarea calificativului de „Universitate cu grad de incredere ridicat”, obtinerea locului I in Topul transparentei Universitatilor publice din Romania sau promovarea a unei treimi dintre cadrele didactice din UPT.

Astfel planul managerial „porneste de la experienta de conducere acumulata si propune solutii pentru principalele provocari ale universitatilor secolului XXI: plafonarea numarului de studenti cu frecventa, cresterea importantei transferului tehnologic si a angajamentului regional, internationalizarea ca factor determinant in consolidarea pozitiei unei universitati in cadrul diferitelor clasamente, orientarea spre managementul calitatii totale si guvernantei universitare„.

De cealalta parte, contracandidatul actualului rector, prof. univ. dr. ing. Ilare Bordeasu si-a propus sa aduca mai mult prestigiu Universitatii Politehnica. In calitate de candidat la functia de rector pentru legislatura 2016 – 2020, mentioneaza ca obiectiv principal al angajamentului luat prin planul managerial „cresterea prestigiului UPT prin formarea de specialisti si profesionisti in randul absolventilor si printr-o atmosfera academica calda, de pretuire si respect; in doua cuvinte: fireasca si normala”.

Alegerile pentru functia de rector al UPT au loc joi, in 18 februarie 2016, intre orele 8 si 18. Iar in total, 664 de persoane titularizate cu drept de vot sunt asteptate sa-si exprime optiunea.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...