Cel mai friguros loc de pe Pamant. Unde e satul unde nici mortii nu pot fi ingropati?

O mica localitate din nord-estul Republicii ruse Yakutia, unde temperatura medie in luna ianuarie este de minus 50 de grade Celsius, este cunoscuta drept cel mai friguros punct locuit de pe planeta.

Oymyakon este cunoscut sub numele de „Polul Frigului”, cea mai scazuta temperatura inregistrata vreodata fiind de minus 71,2 grade Celsius, scrie Daily Mail.

Aceasta temperatura este inscriptionata pe monumentul de la intrarea in localitate.

In mod ironic, numele localitatii se traduce prin „Apa care nu ingheata”, desi chiar si atunci cand arunci apa fierbinte, aceasta ingheata in aer.

Localitatea, care are o populatie de 500 de oameni, se numeste astfel deoarece este situata langa o apa termala, la care se adapa turmele de reni.

In sat nu se poate cultiva nimic, astfel ca locuitorii se hranesc cu carne de ren si cal, peste crud inghetat si supa de carne.

O alta problema serioasa a locuitorilor din aceasta zona este ingroparea mortilor. Pentru a sapa o groapa este nevoie de cel putin trei zile, dupa ce in prealabil se face un foc pe locul ales, care este lasat sa arda o zi intreaga pentru a dezgheta pamantul.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.