Noutati :

Cel mai asteptat festival dedicat artei contemporane se desfasoara si in Shopping City Timisoara

30 septembrie, 2019 - 10:59 PM
Autor: Redactie      
Categorie: CULTURA
0

Arta contemporană se împletește cu distracția timp de 5 săptămâni la Shopping City Timișoara. Instalația „Profesorului Balthazar” și Monumentul pentru Cetățeanul Invizibil sunt cele două lucrări ale artistului Behzad Khosravi-Noori pe care centrul comercial le găzduiește în cadrul Bienalei Art Encounters 2019.

Cel mai așteptat eveniment din România dedicat artei contemporane se desfășoară în mai multe locații cu valență culturală din Timișoara, precum și la parterul Shopping City Timișoara, unde, până pe 27 octombrie, le va oferi vizitatorilor o perspectivă ușor diferită asupra serialelor de animație iugoslave. Instalația „Profesorului Balthazar” este destinată, de altfel, atât copiilor cât și adulților, dar pe tobogan vor putea coborî doar persoanele cu o greutate de maximum 90 de kilograme.

Despre Instalație

„Profesorul Balthazar” este un serial animat din anii ’67, creat de studiourile Zagreb Films, ce îl are ca protagonist pe Balthazar, un om de știință prietenos, care poate rezolva cele mai provocatoare probleme cu ajutorul imaginației și a unei mașinării magice. Lucrarea artistului Behzad Khosravi-Noori transformă lumea desenata în culori țipătoare din serial într-un monument escaladabil, întregit cu un tobogan.

„Martin” este cetățeanul invizibil din episodul „Martin ajunge în vârf” și este onorat cu un monument compus doar dintr-un podium. Episodul va fi, de asemenea, prezentat alături de instalația din Shopping City Timișoara, în timp ce alte 10 episoade ale serialului „Profesorul Balthazar” vor fi proiectate la Ambasadă.

Accesul la Art Encounters 2019 este gratuit pentru toată lumea, iar mai multe informații despre instalație, precum și ramificațiile filozofice, pot fi descoperite pe site-ul Shopping City Timișoara și pe pagina de Facebook.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...