Noutati :

Cei mai importanti operatori de apa din Regiunea Vest s-au adunat la Timisoara

18 octombrie, 2018 - 04:10 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. La initiativa Autoritatii de Management pentru Programul Operational Infrastructura Mare (AM POIM), in data de 18 octombrie 2018 a avut loc la sediul companiei Aquatim S.A. din Timisoara sedinta de lucru a operatorilor de apa din Regiunea Vest privind proiectele de investitii cu finantare europeana in infrastructura de apa si apa uzata.

In cadrul sedintei a fost analizat stadiul proiectelor de extindere si modernizare a infrastructurii de apa si apa uzata, stadiul contractelor de sprijin pentru pregatirea Aplicatiei de Finantare si a documentatiilor de atribuire pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii. De asemenea s-au discutat probleme cu care se confrunta operatorii in ceea ce priveste elaborarea aplicatiilor de finantare dar si masurile de urgentare a demersurilor privind aprobarea acestora.

La sedinta au participat reprezentanti ai AM POIM: Bogdan Chitescu, Director general adjunct al AM POIM, Andrei Chivu, Director adjunct Monitorizare AM POIM, Bogdan Teodorovici, Director Autorizare Proiecte, Cristian Maristeanu, Directia Gestionare Proiecte, Evaluare si Contractare Proiecte, Ilie Vlaicu, Director general Aquatim S.A., Mircea Leschian, Director DRI Vest.

 

Delegatia a desfasurat si o actiune de monitorizare a proiectelor fazate din perioada de programare 2007-2013, cât si a stadiului cererilor de finantare POIM din perioada 2014-2020 pentru judetele Timis, Caras-Severin, Arad si Hunedoara.

Pentru judetul Timis, delegatia a vizat analiza stadiului proiectelor fazate si a cererii de finantare la Aquatim, incluzând o deplasare la Jimbolia, pentru vizualizarea in teren a contractelor de lucrari in desfasurare. Reamintim faptul ca proiectul regional are in vedere investitii pentru lucrari de infrastructura de mediu in cuantum de 180 milioane de euro, dintre care circa 49 milioane de euro urmeaza sa fie alocaţi pentru Municipiul Timişoara.

Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) este cel mai mare program operational al României si al doilea, ca marime, din Uniunea Europeana. POIM 2014-2020 este un program important prin valoarea alocarii nerambursabile (de peste 9,4 miliarde euro) si, mai mult, un program strategic pentru tara noastra, având in vedere faptul ca asigura finantarea principalelor prioritati de dezvoltare ale României in acord cu angajamentele asumate in Acordul de Parteneriat si cu obiectivele Strategiei Europa 2020.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...