Cei mai buni sportivi si elevi au fost premiati de Primaria Timisoara

Peste 100 de mii de lei a alocat in an de criza municipalitatea timisoreana pentru premierea a peste 100 de elevi si sportivi merituosi din Timsioara in cadrul unei ceremonii. Elevii care au obtinut premii, medalii si mentiuni la olimpiadele scolare nationale au avut parte de premii in bani si diplome.

„Cele mai mari premii s-au acoradt in valoare de 10 milioane de lei vechi. Sunt premii simbolice prin care incercam ca acesti copii sa continuie munca pe care au inceput-o, iar profesorii sa continue munca de cercetare”, a declarat Violeta Mihalache, directorul directiei de comunicare din cadrul Primariei Timisoara.

In urma rezultatelor obtinute la olimpiade, elevul anului in Timisoara a fost desemnat Sorin Tarc de la Liceul Grigore Moisil Timisoara, clasa a IX-a, elev care s-a calificat in lotul national largit de matematica si apoi in cel restrans.

Adelina Pastor sportivul anului in Timisoara, Zicu si Alexa premii speciale

La nivelul sportivilor, cel mai bun sportiv al anului a fost desemnata Adelina Pastor, de la Liceul cu Program Sportiv Banatul. Tanara de 17 ani este una dintre marile sperante ale atletismului romanesc pentru Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra. Pe langa Adelina Pastor, iansi Zicu si Dan Alexa au mai primit doua premii speciale.

Zicu pentru cele mai frumoase momente arattae pe suprafata de joc, iar Alexa pentru daruirea si determinarea din teren. La nivelul antrenorul Ioan Damaschin a obtinut din nou premiul de cel mai bun antrenor din Timisoara, iar Dragan Petricevici, care  a castigat Cupa Romaniei cu echipa de baschet BCM Elba a obtinut si el un premiu special. „Multi spun ca sunt alte prioritati in Timisoara decat premierea sportivilor si a culturii.

Eu cred ca o societate sanatoasa nu se poate dezvolta fara aceste doua componente”, a declarat viceprimarul Timisoarei, Adrian Orza, care a fost maestru de ceremonii in cadrul galei.

Descarca lista tuturor olimpicilor si sportivilor premiati de Primaria Timisoara


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.