Noutati :

Cei mai buni piloti de raliu din Timis au fost premiati in cadrul unei gale speciale. Vezi FOTO de la Gala Campionilor 2013!

26 ianuarie, 2014 - 08:13 AM
Autor: Daniela Surulescu      
Categorie: SPORT
0
Automobilistii timiseni care au participat la cea de-a 14-a editie a Campionatului Judetean, alaturi de micutii concurenti din Campionatul de Karting Timis, precum si pilotii care s-au remarcat in Campionatul National ACR au fost recompensati pentru rezultatele inregistrate in sezonul trecut.
‘Am vrut sa incheiem oficial anul competitional, ca de obicei, intr-un cadru festiv. Suntem bucurosi pentru ca am atins tot ceea ce ne-am propus pentru anul trecut: in Campionatul National, la 80% din clase, campioni sunt sportivi din judetul Timis si chiar din Timisoara, in Campionatul Judetean se ridica an de an tot mai multi piloti tineri, care au pornit de la karting, au trecut apoi la automobilism debutanti si juniori, iar acesta este si scopul nostru principal, promovarea automobilismului si kartingului in randul tineretului. Totodata, am reusit sa aducem in prim plan si de aceasta data si frumusetea si gingasia in acest sport prin podiumurile feminine si un alt lucru cu care ne mandrim este ca numarul de arbitri s-a marit cu 50 % in acest an. Deci putem spune ca am avut un an in care ne-am atins scopurile”, a tras concluzia presedintele Comisiei de Automobilism si Karting Timis, Ladislau Giurisici.
Pentru al patrulea an consecutiv, in cadrul Galei Campionilor 2013 de la Timisoara s-a efectuat si premierea castigatorilor Campionatului National de Automobilism ACR CNAK.
In clasamentul pe echipe, Schoko Baroque Racing Team a fost marea castigatoare, depasind echipa Sport Master Year, iar Alexandru Krepelka a fost desemnat campion national dupa ce a ocupat primul loc in clasamentul Open, fiind urmat pe podium de Raul Tudoreanu si Sergiu Tirla.
‘A fost un an plin de competitii, plin de realizari, ma bucur ca am reusit sa imi pastrez titlu la toate clasele la care am participat si sper ca voi reusi si in 2014 acelasi lucru. Obiectivul meu este sa particip la toate etapele organizate de ACR, chiar si cele organizate in alte judete si daca nu pe cea mai inalta treapta, macar pe podium sa fiu. Cupa este si ea un obiectiv pentru anul acesta, este o competitie mult asteptata, nu s-a mai organizat cred ca din 2008, cand am avut un mic ghinion cu masina, am facut o pana si rezultatele nu au fost cele asteptate, dar acum sper sa imi iau revansa”, a spus Alexandru Krepelka, cel care a a ocupat primul loc in topul final al Campionatului National si la Clasa de motorizare III.
Sergiu Tirla a urcat  pe prima treapta a podiumului Campionatului ACR CNAK  la Clasa II, iar la Clasa I campion national a fost desemnat Raul Tudoreanu.
In ceea ce priveste competitia debutantilor, pe primul loc in campionatul national s-a clasat Darco Pelici, urmat de Angelo Schuldesz si Mihai Preunca, iar la categoria ‘Juniori’, Adrian Marcovici a fost declarat campion national.
In topul special feminin, pe prima treapta a podiumului national a urcat Mihaelei Borlovan care le-a depasit pe Diana Iordache si Rodica Lupei.
‘A fost un sezon frumos, o revenire in forta pentru mine, ma bucur pentru rezultatul pe care l-am obtinut si sper ca anul viitor sa imi apar titlul. Am inteles ca se va schimba putin si regulamentul si competitiile vor fi mai complexe la anul, iar asta nu poate decat sa ma bucure, este o noua provocare”, a spus Mihaela Borlovan, care a fost desemnata campioana la categoria ‘feminin’ si in Campionatul Judetean Timis.
La fel ca si in Campionatul National ACR CNAK si in competitia judeteana, echipa Schoko Baroque Racing Team a ocupat prima pozitie, pe locul doi s-a clasat Sport Master Year, iar pe pozitia a treia, echipa Kremsmuller.
Campion judetean a fost desemnat, ca si anul trecut echipajul Krepelka/Kraus, echipaj care s-a clasat pe primul loc si in clasamentul general la Clasei III. Pe primul loc, la Clasa II in Campionatul Judetean Timis s-a clasat echipajul Tudoreanu/Galea, tot ei fiind desemnati campioni judeteni si la Clasa I.
In competitia juniorilor s-a impus si in anul 2013, Adrian Marcovici, iar la debutanti locul I i-a revenit lui Darco Pelici, urmat de Mihai Preunca si Angelo Sculdesz.
Pe langa premierea automobilistilor, la Gala Campionilor 2013 nu au fost urmati nici micutii piloti din Campionatul Judetean de Karting Timis. Astfel, Victor Nagy a fost desemnat campion la categoria Super Sport Puffo, Isabela Isac a ocupat primul loc la clasa Super Sport Seniori, iar Razvan Socaci a castigat la categoria Super Sport 100.
Arbitrii din Colegiul de Arbitraj Timis au fost rasplatiti si ei pentru activitatea din 2013, iar reprezentantii institutiilor care au sprijinit la organizarea competitiilor automobilistice anul trecut la fel ca si reprezentantii mass- media au primit diplome pentru colaborare.
Organizatorii le preatesc automobilistilor timiseni un an plin si in 2014. Pe langa cele 11 etape din Campionatul Judetean, pilotii fiind invitati sa participe si la Cupa Romaniei, competitie ce va cuprinde patru etape, dintre care doua organizate in Timis.
„Incercam sa facem competitiile mai bune, mai frumoase pentru a-i ajuta pe sportivi sa performeze mai mult in 2014, noi o sa le acordam tot sprijinul, ramane ca ei sa-si perfectioneze tehnica pilotajului si masinile de concurs si sunt convins ca si anul acesta vom avea un parcurs cel putin la fel de bun ca si in 2013, in special pentru ca am adus, pentru prima data Cupa Romaniei la Timisoara. Timisul fiind principalul organizator al acestei competitii”, a mai spus Ladislau Giurisici.
Iata clasamentele complete!
Campionatul National de Automobilism ACR CNAK
Debutanti:
1. Darco Pelici
2.Angelo Schuldesz
3.Mihai Preunca
Juniori:
1. Adrian Marcovici
2. Ovidiu Vrazsa
3.Vlad Briscan
Clasament Special Feminin
1.Mihaela Borlovan
2.Diana Iordache
3.Rodica Lupei
Clasa I
1.Raul Tudoreanu
2.Zoltan Martincsek
3.Florin Sburlea
Clasa II
1.Sergiu Tirla
2.Raul Tudoreanu
3.Zoltan Martincsek
Clasa III
1.Alexandru Krepelka
2.Marius Giurisici
3.Sergiu Tirla
Open
1. Alexandru Krepelka
2.Raul Tudoreanu
3.Sergiu Tirla
Echipe
1.Schoko Baroque Racing Team
2.Sport Master Year 2013
Campionatul Judetean de Automobilism Timis
Debutanti:
1. Darco Pelici
2.Mihai Preunca
3.Angelo Schuldesz
Juniori:
1. Adrian Marcovici
2.Roland Cighear
3. Ovidiu Vrazsa
Clasament Special Feminin
1.M. Borlovan/N.Zvanciuc
2.D. Iordache/M.Brandusa
3.R. Lupei/A. Popa
Clasa I
1.R. Tudoreanu/A. Galea
2.Z. Martincsek/F. Mone
3.M.Giurisici/A. Rotaru
Clasa II
1.R. Tudoreanu/A. Galea
2.M.Giurisici/A. Rotaru
3.D. Preunca/G.Ilas
Clasa III
1.A. Krepelka/C.Kraus
2.P.Nemet/R.Nicoara
3. M.Giurisici/A. Rotaru
Open
1. A. Krepelka/C.Kraus
2..R. Tudoreanu/A. Galea
3. .P.Nemet/R.Nicoara
Echipe
1.Schoko Baroque Racing Team
2.Sport Master Year 2013
3.Kremsmuller
Campionat Judetean de Karting Timis
Super Sport Puffo
1.Victor Nagy
2.Mario Iordache
3.Bogdan Ghitulescu
Super Sport Seniori
1.Isabela Isac
2.VictorNagy
3.Calin Roman
Super Sport 100
1.Razvan Socaci
2.Remus Gheghinescu
3.Denis Vlad


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...