Noutati :

Cei mai buni oameni de afaceri din Timis, premiati la Topul Firmelor. Cand are loc Gala Excelentei in Afaceri

18 octombrie, 2018 - 09:05 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Eveniment de referinta pentru oamenii de afaceri din Timis, la sfarsitul lunii. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis organizeaza, la Centrul Regional de Afaceri, Topul Firmelor din judetul Timis, eveniment de referinta in vestul tarii. Gala Excelentei in Afaceri are loc in 26 octombrie.

Topurile judetene sunt organizate de catre camerele de comert teritoriale, pe baza unei metodologii unice si unitare la nivel national. Pentru realizarea clasamentului, se prelucreaza numai bilanturile depuse in termenul legal la Ministerul Finantelor Publice.

Conditiile de eligibilitate sunt stabilite conform legii. In top sunt admise entitatile care sunt comercianti si indeplinesc simultan câteva conditii cu privire la datele de bilant: profit din exploatare pozitiva si cifra de afaceri de minim 100.000 de lei in cazul microintreprinderilor si minim 250.000 de lei, in cazul celorlalte entitati. Nu sunt admise in clasament: grupurile de interes economic (GIE); firmele ale caror cuantum format din suma datoriilor in legatura cu bugetul asigurarilor sociale si bugetul statului si impozitele si taxele neplatite la termenul stabilit la bugetele locale depaseste cuantumul creantelor in legatura cu bugetul asigurarilor sociale si bugetul statului; firmele pentru care valoarea a cel putin unui indicator calculat este negativa; Firmele care la data realizarii clasamentului se afla in stare de radiere, faliment, lichidare, dizolvare, intrerupere temporara de activitate, insolventa.

Topurile judetene sunt structurate pe 7 domenii de activitate (Cercetare-Dezvoltare si High-Tech; Industrie; Agricultura, Silvicultura, Pescuit; Constructii; Servicii; Comert; Turism), 251 grupe (conform codului CAEN) si 5 clase de marime.

Clasamentul Topului Firmelor din Judetul Timis pentru anul 2017 reuneste 9.169 firme care au indeplinit criteriile de eligibilitate, dintr-un numar de 30.071 care au depus bilantul contabil pentru exercitiul financiar trecut. Dintre acestea, sunt evidentiate 1.787 firme care au reusit sa se claseze pe locurile I, II si III, structurate pe 7 domenii de activitate, grupe si clase de marime, determinate prin ordonarea descrescatoare a punctajului. Firmele membre CCIAT cu cotizatia la zi primesc o bonificatie de 10% din punctajul total.

Totodata, 238 firme a caror perseverenta le-au oferit clasificarea pe unul din primele trei locuri in Top in ultimii sapte ani vor fi distinse cu Trofeul de Excelenta.

„In afara de firmele premiate cu locuri I-III, care sunt 1787 la numar, in afara de trofeele de excelenta, care sunt 238, avem premii speciale in premiera. Avem diplome de excelenta pentru invatamantul profesional in sistem dual, care se indreapta spre sase licee tehnologice, patru din Timisoara si doua din Lugoj. Un alt premiu ajuns la a patra editie este premiul de responsabilitate sociala. De asemenea, tot un premiu special care merge in domeniul sanatatii este brandul anului. Avem premiul special, trofeul de excelenta pentru investitii cu impact major in calitatea vietii. Un premiu special anul acesta se indreapta catre stafeta generatiilor. Avem diplome de excelenta pentru 25 de ani de existenta, avem multe firme la numar, dar noi vom premia firmele care vor fi alaturi de noi in seara evenimentului. Sigur ca tot pentru 25 de ani avem un premiu special care se indreapta catre Institutul de Boli Cardio Vasculare, care anul acesta are 25 de activitate, ”25 de ani de inimă sanatoasa” am numit noi acest premiu. Mai avem premii speciale pentru doua firme care au reusit in ultimii 25 de ani sa se claseze pe locuri I-III si sa primeasca trofeul de excelenta”, a spus Florica Chirita, directorul general al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis.

Medodologia de realizare a Topului Firmelor si clasamentul pot fi consultate pe site-ul CCIAT.

Comparatie Top 2016 vs. Top 2017:
-Numar firme care au indeplinit conditiile de eligibilitate: 8.554 vs 9.169
-Numar firme care au depus bilantul contabil pentru excercitiul financiar trecut la termenul prevazut de lege: 28.567 vs. 30.071
– Numar firme clasate pe locurile I, II si III: 1.767 firme vs. 1.787 firme
– Numar firme distinse cu Trofeul de Excelenta: 111 firme vs. 238 firme
La prima editie a Topului Firmelor din Judetul Timis pentru 1993 au intrat in competitie 178 de firme din 9.500 care au depus bilantul contabil.

Parte integrata a topului firmelor, cea de-a 10-a editie a Topului Institutiilor de Invatamant Superior consfinteste locul si rolul pe care universitatile timisene le detin in elita invatamantului academic romanesc cat si calitatea comunicarii si colaborarii prin proiecte comune viabile menite cresterii performantelor mediului antreprenorial. Onoarea de a inmana distinctiile rectorilor celor patru universitati de stat timisorene revine acad. Dan DUBINA, Presedintele Filialei Timis a Academiei Romane.

Editia de anul acesta sta sub semnul Centenarului Marii Uniri dar si a aniversarii a 25 ani de cand CCIA Timis organizeaza Gala Excelentei in Afaceri – Topul Firmelor din Judetul Timis. In acest context, CCIA Timis acorda diplome aniversare unor firme membre care anul acesta implinesc 25 ani de la infiintare. Astfel, vor fi acordate diplome pentru 25 ani de activitate mai multor firme.

Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara (Prof.dr. Constantin Tudor LUCA – Manager, Prof.univ.dr. Dan GAITA – coordonator cercetare stiintifica) va primi DIPLOMA ANIVERSARA „25 ani de inima sanatoasa”, in semn de pretuire pentru activitatea dedicata ameliorarii calitatii vietii pacientilor cardiovasculari.

Totodata, pentru prezenta neintrerupta timp de 25 ani in topul firmelor timisene, doua societati comerciale vor fi distinse cu TROFEUL „25 ani de Excelenta in Afaceri”, ca recunoastere a locului binemeritat pe care cele doua companii il detin in elita afacerilor timisene.

Ca la fiecare editie, CCIA Timis acorda premii si distinctii speciale unor firme, asociatii si institutii pentru realizari de exceptie in domenii precum: responsabilitate sociala, investitii, branding, stafeta generatiilor, invatamânt profesional in sistem dual, start-up inovativ, altele.

Pentru a 4-a oara consecutiv, CCIA Timis acorda TROFEUL DE EXCELENTA PENTRU RESPONSABILITATE SOCIALA.

Anul acesta, premiul va fi acordat Asociatiei Non Profit pentru Anestezie-Terapie Intensiva „Aurel Mogosanu” (Prof. dr. Dorel SANDESC), pentru initiativa si derularea proiectului umanitar „impreuna pentru viata” pentru cei „Izolati in Romania” (Dite Dinesz) si Fundatiei Ronald McDonald’s pentru colaborarea cu Spitalul de Copii Louis Turcanu din Timisoara, prin investitii in aparatura medicala si de laborator si crearea de facilitati pentru gazduirea parintilor copiilor internati.

Cea de-a doua editie a Trofeului „Stafeta Generatiilor – Cheia Succesului” revine unei firme din Timisoara, in semn de admiratie si pretuire pentru povestea de succes a unei familii al carui destin profesional este trasat de nevoia continuitatii si a traditiei.

In premiera in istoria Topului Firmelor din Judetul Timis, CCIA Timis acorda DIPLOME DE EXCELENTA PENTRU INVATAMANT PROFESIONAL IN SISTEM DUAL, in semn de apreciere a implicarii active si implementarii cu succes a unui sistem de invatamant profesional dual coerent si functional, unui numar de sase unitati de invatamânt tehnologic din Timisoara si Lugoj: Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara, Liceul Tehnologic de Vest, Liceul Tehnologic Energetic „Regele Ferdinand I” din Timisoara si Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” si Liceul Tehnologic „Valeriu Braniste” din Lugoj. Diplomele vor fi inmanate de prof. Aura DANIELESCU, inspector general scolar si de inspector Ildiko PATAKI, coordonator regional Centrul National de Dezvoltare a invatamantului Profesional si Tehnic / Secretar CR Vest.

In calitate de partener unic si oficial in România al Programului Climate KIC, cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa concentrat asupra schimbarilor climatice, CCIA Timis acorda, pentru a 3-a oara consecutiv, TROFEUL DE EXCELENTA CLIMATE KIC, care anul acesta va fi acordat unui start-up inovativ, prima firma producatoare de branza raw-vegana din Romania.

Pentru recunoastere a produselor autohtone pe pietele intenationale, vor fi premiate si alte companii.

Premiile vor fi inmanate de conducerea CCIA Timis, de oficiali ai administratiei publice locale – Prefectul Judetului Timis, Presedintele Consiliului Judetean Timis, Primarul Municipiului Timisoara, de personalitati ale mediului universitar, diplomatic, politic, cultural.

Topul Firmelor din Judetul Timis reuneste la fiecare editie peste 800 de participanti – reprezentanti ai mediului de afaceri, inalti oficiali ai administratiei publice centrale, regionale si locale, diplomati, reprezentanti de marca ai mediului academic, magistrati, asociatii de afaceri, camere de comert din tara si strainatate, colaboratori si parteneri ai CCIA Timis, mass media.

Momente artistice de exceptie, sub genericul „Marea Unire nu se uita niciodata”, vor fi oferite de Corul de fete al Colegiului National de Arta „Ion Vidu” Timisoara, Corul de copii Cantanti, Fanfara Brigazii 18 Cercetare-Supraveghere „Decebal” si un club de dans sportiv. Iar concert aniversar: Tinu VERESEZAN.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...