Noutati :

Cei mai buni elevi si profesori lugojeni vor fi premiati de primarie. Premiul de excelenta va fi de 100 de lei lunar

30 martie, 2011 - 01:44 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: EDUCATIE
0

LUGOJ. Primaria din Lugoj va acorda burse municipale pentru elevii cu rezultate bune la invatatura, dar si dascalilor. De asemenea, se va institui un premiu de excelenta care se va acorda cadrelor didactice coordonatoare.

„Incepand cu anul scolar viitor, vor participa la acest program toate scolile care au elevi participanti la olimpiadele si concursurile scolare, inclusiv la competitiile sportive. Prin aceasta initiativa, dorim sa avem o comunitate sanatoasa, atat fizic, cat si psihic, prin accentuarea activitatilor sportive ale elevilor, respectiv angrenarea sportivilor in promovarea educatiei nonformale, in afara clasei”, a declarat Francisc Boldea, primarul din Lugoj.

Bursele vor fi de doua categorii: burse civic-culturale si burse sportive, ambele urmand sa fie acordate semestrial, pentru rezultatele obtinute in semestrul anterior. In functie de rezultatele obtinute, bursele vor fi de excelenta, in valoare de 100 lei lunar, de performanta, in valoare de 75 lei lunar si de merit, in valoare de 50 lei lunar. Lista de bursieri se va stabili de Consiliul de Administratie al fiecarei scoli, ponderea fiind de 33% pentru fiecare din cele trei tipuri de burse.

Consiliul de Administratie al fiecarei scoli va inainta Primariei ierarhia elevilor, urmand ca municipalitatea, din bugetul local, sa plateasca bursele. In paralel, se va institui un premiu de excelenta, in valoare de 100 lei lunar, care se va acorda cadrelor didactice coordonatoare.

„Vreau sa subliniez faptul ca nu va fi admisa in program nicio scoala care nu desfasoara activitati sportive la cel putin patru discipline dintre urmatoarele: handbal, fotbal, volei, baschet sau atletism. Activitati sportive mai pot fi desfasurate in domeniile dans modern sau dans sportiv”, a mai spus primarul.

Punctajul copiilor pentru obtinerea burselor civic-culturale se va calcula astfel: 75% media generala pe semestrul anterior si 25% activitatile extrascolare. Pentru bursele sportive ponderea va fi: 50% media generala pe semestrul anterior si 50% activitatile sportive.

„Vom organiza o dezbatere publica cu toate cadrele didactice interesate, pentru ca trebuie sa incurajam educatia copiilor, nu doar cea formala, ci si cea nonformala, in afara scolii. Chiar daca se va cheltui o suma importanta de bani in acest scop, cred ca acest lucru este absolut necesar”, a concluzionat edilul-sef. Suma totala alocata in acest scop este de aproximativ 150.000 lei anual.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...