Noutati :

Cei 6000 de copii din Timis care nu pot face, in prezent, scoala online, vor primi tablete. Ministerul Educatiei a alocat bani pentru cumpararea dispozitivelor

8 mai, 2020 - 10:53 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

Ministerul Educatiei va cumpara tablete pentru toti elevii din medii defavorizate, care in prezent nu pot participa la desfasurarea cursurilor online.

Guvernul a aprobat, in sedinta de joi seara, o hotarare de suplimentare a bugetului Ministerului Educatiei cu suma de 150 de milioane de lei, iar banii vor fi utilizati exclusiv pentru cumpararea de tablete conectate la internet.

”Am solicitat inspectoratelor şcolare să centralizeze situaţia elevilor care nu dispun de echipamentele necesare participării la cursurile online, în contextul pandemiei COVID-19. În acest moment, în România, numărul estimat de elevi care au nevoie de aceste dispozitive electronice este de 250.000. Odată cu achiziţionarea acestora, va fi facilitată învăţarea la distanţă şi pentru copiii din mediile defavorizate”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, citat de News.ro.

Criteriile de repartizare vor fi stabilite prin ordin de ministru, in baza propunerilor fiecarei scoli.

La nivelul judetului Timis, 6000 de elevi nu pot urma, in acest moment, cursurile online, pentru ca nu au tablete, laptopuri sau telefoane care sa le permita accesul la educatie.

In urma cu doar cateva zile, prefectul de Timis, Liliana Onet, facea apel la primarii pentru a asigura aceste dispozitive, insa pana in acest moment, doar aproximatkiv 20 de administratii locale din Timis au cumparat astfel de tablete.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...