Noutati :

Cei 24 de soldati francezi ingropati in Cimitirul Eroilor din Timisoara, comemorati de oficialitati franceze si romane!

8 noiembrie, 2011 - 11:42 AM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: SOCIAL
0

24 de soldati francezi care au cazut in Primul Razboi Mondal si care sunt ingropati in Cimitirul Eroilor din Timisoara au fost comemorati marti dimineata de autoritatile franceze si romane, in cadrul unei ceremonii militare.

La eveniment a participat insusi ambasatorul al Frantei la Bucuresti, Henri Paul. Dupa intonarea imnurilor de stat, cei prezenti la Cimiturul Eroilor, consulul onorific al Frantei in Romania, Dan Bedros, Mircea Bacala, prefectul judetului Timis, presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, si primarul Gheorghe Ciuhandu au depus coroane la mormintele soldatilor cazuti in prima conflagratie mondiala.

Anul acesta sunt onorat sa fiu aici la Timisoara. Comemoram acum acest razboi fara cei care l-au trait, dar marturiile pe le-au lasat si anumite peisaje europene puternic modificate prin luptele duse le fac ca suferintele pe care le-au provocat sa fie extrem de prezente. 11 noiembrie ramane in Franta, un moment unic in viata natiunilor care comemoreaza sacrificiile. Solemnitatea si stralucirea cu care Romania ne permite astazi la Timisoara sa le aducem acestor 24 de soldati omagiu, se ridica fara indoiala la intensitatea emotiilor traite de soldati in momemntul cel mai tragic al vietii lor„, a declarat Henri Paul, ambasadorul Frantei.

Ceremonia de depunere de coroane s-a incheiat cu defilarea garzii de onoare a batalionului 32 infanterie „Mircea” care a adus onoruri militare eroilor francezi.

FOTO: Dariana DragosInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...