Noutati :

Cei 128 de tineri care asteapta un teren gratuit de la Primaria Timisoara, pentru a-si construi o casa, primesc parcelele

19 ianuarie, 2019 - 08:45 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. La aproximativ 2 ani de cand au fost facute publice listele cu cei 128 de tineri care au obtinut un teren gratuit pentru a-si ridica o casa, in baza Legii 15/2003, acestia sunt pe punctul de a intra, in sfarsit, in posesia parcelelor.

CITESTE SI: ‘Vom intra cu buldozerele in cartierul Kuncz din Timisoara’. Anuntul primarului Nicolae Robu 

Cu toate acestea, mai au de asteptat pana cand alesii locali vor vota, si anul acesta, validarea listei terenurilor disponibile, asa cum cere legea. Consilierii au avut pe mese proiectul care ar fi dus la deblocarea situatiei, insa in urma unor dezbateri de zeci de minute, primarul a ales sa retraga proiectul de pe ordinea de zi, promitand insa ca aceasta va fi adus din nou in atentia consilierilor la urmatoarea sedinta de plen.

„Avem 128 de tineri care au intrat in mod corect intr o competitie, li s-au adunat puncte, s-a ajuns in instanta cu 3 plangeri, avem acum verdictele finale din instanta si prin urmare putem sa finalizam aceasta procedura. Finalizarea presupune actualizarea listei cu acele parcele. Nu s-a facut nicio modificare, sunt aceleasi terenuri care au fost identificate initial, noi facem aceasta procedura astfel incat la sedinta urmatoare de consiliu sa putem sa aprobam lista in forma finala si sa trecem la repartizarea parcelelor. Avand in vedere ca e aceasi lista, aceleasi parcele, n-am vrea sa mai intarziem finalizarea acestui proiect. Asa prevede legea, pana in 31 ianuarie sa se aprobe lista. Noi nu am modificat nimic”, a spus primarul Nicolae Robu.

Procedura de repartizare a terenurilor catre tinerii care au indeplinit criteriile a fost blocata inca de acum 2 ani, dupa ce trei dintre cei care si-au depus dosarul si nu au ajuns pe liste au contestat in instanta decizia Primariei. Doi dintre ei se incadrau in criteriul varstei in momentul in care si-au depus dosarele, insa au depasit 35 de ani atunci cand primaria a demarat proiectul. Acestia insa au primit castig de cauza in instanta, astfel ca si ei se vor regasi pe lista celor 128 de norocosi care vor primi un teren gratuit din partea Primariei Timisoara.

„Doua dintre cele trei procese s-au referit la asta. Au fost solicitari de la tineri care in momentul depunerii cererii aveau sub 35 de ani, insa in momentul in care am inceput acest proiect depasisera varsta. Instanta a spus ca au dreptul sa primeasca. Astazi se supune la vot doar realocarea acelor parcele aceluiasi scop. A trecut perioada de contestare, avem precedent in instanta, astfel ca se aplica automat. Toti cei care au fost pe lista, in afara de ultimii doi, raman pe lista. In locul ultimilor 2 intra cei care au castigat in instanta. Legiuitorul asa a considerat. Comisia noastra a considerat ca trebuie considerata varsta la momentul la care se atribuie terenurile, nu cand s a depus dosarul. Asta a hotarat instanta si noi aplicam”, a completat Nicolae Robu.

Potrivit edilului, proiectul de hotarare privind aprobarea listei cu parcele este un ultim pas pe care autoritatile trebuie sa il faca, inainte de a acorda terenurile. Acesta va fi readus in atentia consilierilor locali in urmattoarea sedinta de plen, iar apoi, terenurile vor putea fi repartizate tinerilor.

Ca sa poata beneficia de terenuri, tinerii trebuia sa fi avut intre 18 si 35 si sa aiba in conturi suma de 10.000 de euro, ca dovada ca au suma necesara pentru inceperea lucrarilor de construire a caselor.

In urma evaluarii dosarelor, 128 de tineri au primit parcele, pe strada Ovidiun Balea din Timisoara. Este vorba despre 47 de terenuri cu o suprafata de 252 de metri patrati, restul de parcele avand o suprafata de 276 de metri patrati.

Pe lista celor care si-au depus dosare pentru a obtine un teren pentru casa s-au aflat apropiati ai primarului Nicolae Robu, cum ar fi Sanda Grebla sau Catalin Iapa. Un alt candidat, city managerul Robert Kristoff, nu a indeplinit punctajul necesar pentru a-si face loc pe lista.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Hooopa. Ati uitat un nume. Mai este una mare si grasa, gen Serenna Wiliams, dar de 5 ORI cat ea . Gabriela Porcsi. Se da fata mare, Dar nu e! Tocmai ce sa mutat la Mosnita, intr-o vila belea. Si ea mai e pe lista. Si sigur ca vrea si terenul asta. Dupa ce ia spagi de cate 30-40.000 euro, pentru proiecte de blocuri. Si asta cu acordul tacit al prevopsitului. Atentie Nasleu, te devanseaza, iti ia fataul. Aloooo. DNA, DGA,sau alte institutii ale statului paralel, dormiti? Vorba aia, Patrauleo,Trandafire,dormiti?