Noutati :

Cearta de aproape o ora pe numirea noului presedinte de sedinta al Consiliului Local Timisoara. Roxana Iliescu, scoasa din calculele USR

22 februarie, 2022 - 10:12 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Tara arde, babele se piaptana. Orasul geme de probleme, iar consilierii locali se cearta pe numirea noului presedinte de sedinta, care urmeaza sa conduca plenurile in urmatoare trei luni.

CITESTE SI: Roxana Iliescu anunta noi demisii la TM2023 si un mesaj pentru Dominic Fritz, via Curtea de Conturi: Orice transformare/tranzitare sau preluare a obiectului de activitate a Asociatiei Timisoara Capitala Europeana a Culturii sunt actiuni impotriva unor acte normative, actiuni care au inceput sa puna in pericol continuitatea activitatii entitatii

Conform formulei agreate de la investire de catre alesii locali, urmatorii la rand pentru a prezida sedintele de plen ar fi fost cei de la partidul Pro Romania. Insa, discutiile din urma cu cateva luni n-au mai insemnat nimic pentru cei din USR, care au considerat ca, in baza numarului mai mare de mandate, sunt indreptatiti sa preia ei conducerea sedintelor din parlamentul orasului.

Chestiunea rotirii la carma sedintelor, aflata pe ordinea de zi de marti, a fost dezbatuta zeci de minute, dupa ce liderul grupului USR l-a propus pe viceprimarul Ruben Latcau pentru preluarea pozitiei.

Democratic, principial, solutia pentru urmatoarele trei luni era Roxana Iliescu. La inceput am avut o discutie, prin care am spus ca a patra tura va fi condusa de Pro Romania, in ordinea numarului de voturi si de consilieri. Ulterior s-a schimbat aceasta discutie„, a spus Cosmin Tabara, cel care a condus in ultimele luni sedintele de plen.

Practic, un presedinte conduce sedintele de Consiliu Local pe o perioada de cate 3 luni. In total, in patru ani de mandat, rezultand 16 astfel de intervale. Iar in concordanta cu numarul de fotolii obtinute de fiecare partid in CLT la Timisoara, 8 dintre aceste perioade revin partidului USR, 5 PNL, 2 PSD si una celor de la Pro Romania.

Daca nu se doreste sa se tina cont de aceasta pondere, lucrurile astea ar trebuie sa le stim si sa votam, de aici inainte, un singur presedinte, dar mie mi se pare ca lucrurile nu ar trebui sa stea asa, pentru ca in majoritatea consiliilor locale, in ordine alfabetica, ajung sa conduca toti consilierii sedintele„, a completat Radu Toanca, ales local din partea PSD.

In ciuda tuturor argumentelor aduse de colegii lor, consilierii din USR si-au sustinut propunerea, Ruben Latcau, iar dupa votul alesilor locali, viceprimarul din partea USR a fost ales, cu 14 voturi (13 USR + Raul Ambrus), presedinte de sedinta pentru urmatoarele 3 luni. Acestia n-au vrut cu niciun chip ca Roxana Iliescu de la PRO Romania sa prezideze adunarile, aceasta fiind recunoscuta ca taxeaza sistematic derapajele administratiei Fritz.

Nu mai putin de 45 de minute au durat discutiile cu privire la alegerea presedintelui de sedinta.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Oare cat timp isi mai bat joc de noi incapabilii astia ?

  2. Atata timp cat le este permis. Nu e vina lor, noi suntem vinovati ca permitem unor asemenea ciudati sa ne conduca!

  3. Ultimele zbateri usr.Multi regretă că v-au votat! Sunteți cei mai incompetenți din istoria orașului!!!!!