Ceaiul care combate dementa si previne formarea cheagurilor de sange

Cea mai veche specie de copaci, Ginkgo biloba este originar din Asia. Frunzele in forma de evantai au fost folosite in medicina populara de cel putin cinci mii de ani.

Cercetatorii considera ca efectele terapeutice ale acestei plante se datoreaza, in principal, continutului deosebit de mare de flavonoide cu actiune antioxidanta extrem de puternica. Frunzele sale contin printre altele diferite flavonoide ca: chemferol, quercitina, izoramentina, proantocianidine, terpene neflavonoide, biobalud, ginkgolid A, B si C, lignani, uleiuri eterice si acizi taninici.

Ginkgo face ca vasele de sange sa se dilate, de aceea planta a fost studiata pentru tratarea claudicatiei intermitente, o stare caracterizata de durere si oboseala in picioare din cauza lipsei fluxului sangvin.

Utilizare: Planta este studiata ca terapie alternativa la tratamentul bolii Alzheimer sau a altor forme de dementa. Ginkgo contribuie la optimizarea functiei cerebrale, are efecte pozitive in starile depresive si anxioase, precum si in combaterea migrenelor.

Se poate utiliza cu succes in bolile renale si hepatice, bolile inflamatorii, impotenta, tulburari de auz, tulburari de vedere, ameteli, accelereaza cicatrizarea ranilor, este util in tratamentul tromboflebitelor, hemoroizilor.

Daca luati medicamente anticoagulante, precum aspirina sau varfarina, aceasta planta poate produce sangerari interne, informeaza kfetele.ro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Eu am inceput sa iau maxatin pt potenta, dar poate ma las si o sa beau ceai din asta