Cea mai moderna Unitate de Primiri Urgente din vestul Romaniei, gata in toamna, la Timisoara. Primele echipamente medicale ar putea sosi in octombrie. Foto

TIMISOARA. A fost finisat parterul, iar in cateva luni se estimeaza ca incep procedurile de receptie a lucrarii. Tot in aceasta toamna, in octombrie, ar putea sosi si primele echipamente medicale la noul corp de cladire care asigura extinderea actualei Unitati de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Timisoara.

CITESTE SI: Vom avea sens giratoriu suspendat la 10 m inaltime in Timisoara, statie CFR langa Iulius Town, iar la Gara de Nord o pasarela prevazuta cu lift va duce calatorii de la tren la parcare. Se semneaza, in scurt timp, primul contract de modernizare a magistralei pe care trenurile vor circula cu 160 km/ora. Anuntul ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu 

In acest moment sunt in toi finisajele interioare, spun reprezentantii Consiliului Judetean Timis.

Estimam finalizarea si demararea procedurilor de receptie a cladirii la finele lui octombrie a.c., furnizarea echipamentelor medicale fiind programata in prima decada a acestei luni.

Pana in momentul de fata a fost finisat parterul de la noua cladire (extindere) si in paralel au fost gestionate procedurile privind achizitia de echipamente medicale, mobiler si sisteme de supraveghere/securitate, furnizarea acestora fiind programata in prima decada a lunii octombrie.

In prezent se monteaza pardoseala si tavanul cladirii noi, dar, indiferent de progresul lucrarii, nu se poate pune in functiune o parte a noii cladiri fara receptia tehnica si cea finala a lucrarilor”, transmit pentru opiniatimisoarei.ro reprezentantii Consiliului Judetean Timis.

***

Proiectul de extindere a Unitatii de Primiri Urgente de la Spitalul Judetean Timisoara a fost lansat inca din vremea administratiei Dobra, iar actuala conducere a Consiliului Judetean Timis il duce la bun sfarsit. Are o valoare de 6.900.000 lei, cu o contributie de 3,4 milioane de lei din partea Uniunii Europene, 3,2 milioane de la buget de stat si 216.000 lei de la Consiliul Judetean Timis.

Din acesti bani, suma de 1 milion de lei este alocata pentru dotari.

Practic, este modernizat corpul existent al UPU si este extinsa actuala cladire cu 800 mp, inspre helipor, avand subsol, parter si un nou etaj.

La parter va fi un spatiu pentru accesul ambulantelor si o noua sala de asteptare, iar la etaj va fi amenajata si o sala de curs. De asemenea, vor fi realizate spatii de decontaminare, camere de receptie si triaj, dar si grupuri sanitare.

Odata cu realizarea acestei investii, mai multe spatii administrative vor fi transformate in cabinete de consultatii, de chirurgie si de ginecologie.

Proiectul de extindere al Unitatii de Primiri Urgente de la Judetean va transforma aceasta sectie in cea mai moderna din vestul tarii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Daca nu se schimba mentalitatea angajatilor,tot degeaba,si acest lucru este in mod clar o misiune imposibila.

  2. Deci urgențele vor deveni cu adevărat urgențe?

  3. Eu presimt ca nu s-a respectat autorizatia de construire si nu se va putea face receptia finala :))…un alt fiasco marca „licitatii aranjate”. Poate se face o investigatie in pantecele urat mirositoare a „serviciilor” de executie…poate…se vor dezgropa niste comori?