Noutati :

Cea mai mare transa de vaccin produs de Pfizer BioNTech soseste luni in Romania. Cate doze vin la Timisoara?

25 aprilie, 2021 - 04:23 PM
Autor: Redactie      
Categorie: SANATATE
0

Luni, 26 aprilie, Romania va primi cea mai insemnata transa de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care consta in 725.400 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriana si vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca si Timisoara. Transportul catre centrele de stocare este asigurat de firma producatoare, inclusiv pe cale terestra, potrivit autoritatilor. Vaccinurile sunt transportate in conditii optime de siguranta, in containere speciale, cu gheata carbonica si folie etansa.

CITESTE SI: 2,66 la mie este rata de infectare cu COVID la Timisoara. Sunt 7 decese si putin sub 100 de noi cazuri de coronavirus in Timis 

Astfel, procesul de vaccinare continua atat in centrele din Bucuresti, cat si din tara, dozele fiind distribuite dupa cum urmeaza:
Centrul National de Stocare Bucuresti: 175.500 doze;
Centrul Regional de Depozitare Brasov: 85.410 doze;
Centrul Regional de Depozitare Cluj: 93.600 doze;
Centrul Regional de Depozitare Constanta: 92.430 doze;
Centrul Regional de Depozitare Craiova: 91.260 doze;
Centrul Regional de Depozitare Iasi: 93.600 doze;
Centrul Regional de Depozitare Timisoara: 93.600 doze.

Pana la acest moment, tara noastra a receptionat 4.397.309 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 3.843.269 au fost deja utilizate pentru imunizarea populatiei. În centrele de vaccinare se vor utiliza atat doze receptionate de Romania in transa curenta, cat si in transele anterioare, pe baza solicitarilor transmise la Centrul National si centrele regionale de depozitare, prin directiile de sanatate publica judetene si cea a municipiului Bucuresti. * În Romania, alocarea dozelor de vaccin se realizeaza conform calendarului de livrare pus la dispozitie de firma producatoare, sens in care, saptamanal, tara noastra primeste transele de vaccin necesare imunizarii populatiei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...