Cea mai mare gradina verticala din lume. Vezi cum arata!

La marginea unui mall din orasul italian Rozzano, de langa Milano, a fost instalata, ca atractie dar si ca o curiozitate unica, cea mai mare gradina din lume, dispusa in intregime pe pereti verticlali: gradina Fordaliso.

Zidurile verticale ale gradinii se intind pe o suprafata de 1.263 mp, si adapostesc un numar de 44.000 plante.

Gradina constituie un record inscris in Guiness Book, recordul anterior fiind inregistrat la Madrid, cu o gradina verticala de numai 844 mp. Pentru constructia gradinii, unde fiecare planta este instalata in recipienti metalici, s-au cheltuit aproape un milion de euro.

Ciudatenia atrage spre acest mall atat clientii, cat si curiosii, care vin sa viziteze orasul special pentru a se fotografia alaturi de gradina verticala.

Centrul comercial are intr-adevar interesul sa atraga clientii, localitatea nefiind prea mare: numara, conform ultimului recensamant, 41.072 locuitori. Daca vin si turisti straini, ei au ocazia sa viiziteze monumentele atractive ale orasului: castelul Visconti din secolul XV si turnul Telecom, inalt de 187 metri.

Este interesant ca printre cei 41.072 locuitori din acest oras, de altfel putin cunoscut publicului european, cei mai multi emigranti sunt romani, in numar de 413. Nu sunt foarte multi, dar tot reprezinta 1,0055%. Albanezii, marocanii, ecuadorienii si filipinezii sunt si mai putini.

Arhitectul Francesco Bollani, care a realizat lucrarea, relateaza ca plantele au fost crescute un an in sera, iar constructia fatadei a durat 90 de zile. Un gazon de protectie este prevazut pentru ca viizitatorii sa nu fie tentati sa se apropie prea mult de vegetatia plantata pe zid.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...