Cea mai mare expozitie Brancusi organizata vreodata in Romania va fi la Timisoara

TIMISOARA.  Viitoare Capitala Culturala a Europei, Timisoara va organiza cea mai mare expozitie Brancusi din Romania, dar va fi si gazda pentru o sectiune a Festivalului George Enescu. Anuntul a fost facut recent de presedintele Consiliului Judetean Timis Alin Nica.

CITESTE SI: Comuna din Timis care nu va mai plati niciun leu pentru caldura in scoli, primarie si alte institutii publice. Investitie de 6 milioane de euro pentru incalzire cu apa geotermala. Foto

Anul acesta va fi dublat bugetul judetului pentru evenimente culturale, intrucat, in 2022, vor fi mai multe de anvergura, spune liderul CJT.

Ne-am incalzit cu Parcul Craciunului, cu Flight Festival si cu alte activitati pe care le-am organizat in 2021. Vom dubla sumele alocate pentru cultura, prin TimCultura, iar in 2023 le vom dubla din nou, deci fata de anul 2021 vor creste de patru ori. Vom mentine ulterior un nivel al finantarii care sa faca din cultura si din turism un motor de dezvoltare economica pentru judetul Timis. Vom organiza evenimente de anvergura, avem aceasta capacitate, dar si evenimente unice la nivel national, cum este expozitia Brancusi, cea mai mare expozitie Brancusi organizata in Romania, sau expozitia Victor Brauner„, a declarat Alin Nica.

Si cel mai important festival national al Romaniei va avea o sectiune la Timisoara.

Vom dori sa aducem, asa cum a anuntat ministrul Culturii, o sectiune a Festivalului «George Enescu» la Timisoara„, a precizat presedintele Consiliului Judetean Alin Nica.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...