Noutati :

Cea mai inalta distinctie pentru rectorul UPT. Doctor Honoris Causa al Universitatii Politehnica din Bucuresti

28 februarie, 2020 - 10:54 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
6

Rectorului Universităţii Politehnica Timişoara, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Şerban, i-a fost conferită joi, 27 februarie 2020, din partea Universităţii Politehnica din București, cea mai înaltă distincţie pe care o poate acorda o instituţie de învăţământ superior – titlul de Doctor Honoris Causa.

În cadrul ceremoniei solemne au fost evidenţiate meritele prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Şerban atât în plan ştiinţific şi al managementului academic, cât şi al impulsionării relaţiilor de colaborare dintre Universitatea Politehnica Timişoara şi Universitatea Politehnica din București.

„Pentru întreaga activitate științifică, didactică, managerială și de colaborare cu universitatea noastră, pentru rezultatele remarcabile prin care care s-a concretizat această activitate, Senatul Universității Politehnica din București a hotărât acordarea celui mai înalt titlu academic, DOCTOR HONORIS CAUSA, domnului Profesor Viorel-Aurel Șerban”, se menţionează, printre altele, în motivarea acordării titlului.

Ceremonia a inclus prezentarea carierei didactice și de cercetare a prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Șerban. Absolvent al Facultății de Mecanică a Institutului Politehnic „Traian Vuia” din Timișoara (azi Universitatea Politehnica Timișoara), promoția 1978, obține titlul de doctor inginer în 1992, iar din 2007 este conducător de doctorat în domeniul Ingineriei materialelor, calitate în care a coordonat 20 de doctoranzi cărora li s-a acordat titlul de doctor în științe inginerești. De-a lungul carierei, profesorul Viorel-Aurel Șerban a abordat mai multe arii de cercetare în domeniul științei și ingineriei materialelor, în special a celor metalice și a aliajelor, este autor a peste 250 de lucrări științifice, a 9 invenții, a participat la realizarea a 66 de contracte de cercetare, a fost implicat în organizarea de conferințe și workshop-uri naționale și internaționale.

Activitățile didactice și de cercetare au fost completate cu o bogată activitate administrativă și managerială, culminând cu alegerea în funcția de rector al Universității Politehnica Timișoara, pentru două mandate, în perioada 2012-2020. În această calitate pune bazele Alianței Române a Universităților Tehnice din România – ARUT, în 2016, împreună cu rectorii celorlalte universități de profil, devenind și primul președinte al acesteia, funcție pe care o deține și în prezent.
Au fost amintite, în cadrul ceremoniei, eforturile depuse și contribuția importantă la dezvoltarea cooperării internaționale, prin semnarea a numeroase acorduri cu universități și institute de cercetare, dar și bogata activitate desfășurată în plan sportiv și cultural.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Mi-a parut ca decoratia a primit-o de la Cambrici sau cum dreac’ ii spune si de emotie nu am putut dormi toata noaptea. Nepotelul meu a premit cocosul cu un clopotel si prostul de cocos nu se mai opreste din cotcodacit. Eu voi premia soacra ca a rarit vizitele la noi. Ce noroc pe noi ! Maine poimaine ii promoveaza si fiul. Sau pe copii lui Robu, ca si ei sunt universitari ? Trai pe vatrai !

  2. Tataie vrea să intre în politică. Un titlu e bun la CV pentru prostime. Așa l-au votat pe Robu unii nătăfleți. Au crezut că îi face pe toți timișorenii academicieni. Acum au văzut că e plecat cu cioara.

  3. PM “tataie”

  4. De cate ori venea, asta de-i ziceti voi rector, la restaurantul Loyd, care cica e a Pulitehnicii, vazandu-l din profil il confundam cu chelnerul Gogu. Odata i-am si zis: mai Gogule, lasa clientii in pace nu sta cu ei la masa. Deci, are omul mutra unui om de stiinta, ca si Robulache, ce sa mai zici?! La primare, doar mustata-i mai lipseste. In rest le are pe toate.

    • Vai de Robulache. Nu vedeti cine-l diplomeaza ? Doi porumbei ai PSD, Abramburica alaturi de un rector PSD fara doctorat ! Din sursa demna de incredere, se zice ca vor sa-l puna pe Honoris candidat de primar la Timisoara.

  5. M-as simti rusinat sa primesc o distinctie de la Abramburica(GROPARA INVATAMANTULUI ROMANESC – a avut grija pe vremea guvernarii Nastase doar de universitari iar pe invatamantul profesional l-a ingropat plus ca are un tupeu nesimtita asta de la Mehedinti cand apare pe posturile tv ,ceva de nedescris ) si de la Costoiu de Gorj care Costoiu nu este doctor, deși are 47 de ani și nici nu este specialist în vreun domeniu dar este rector prin calitatea de protejat al Abramburicai , Fir-ati ai dracului de psd-isti impostori , ati omorat poporul asta . Rusine, rusine , rusine sa va fie pt ca numai de distinctii sunteti buni.