Noutati :

Cea mai inalta distinctie din invatamantul superior, acordata rectorului Universitatii Politehnica Timisoara. Viorel Serban, Doctor Honoris Causa al Universitatii Obuda

27 noiembrie, 2017 - 03:31 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Rectorul Universitatii Politehnica Timisoara, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Serban, a primit, din partea Universitatii Obuda din Budapesta cea mai inalta distinctie pe care o poate acorda o institutie de invatamant superior – titlul de Doctor Honoris Causa.

Distinctia e cu atat mai importanta cu cat Universitatea Obuda, cu o istorie de 132 de ani, acorda astfel de titluri doar o singura data pe an, cu ocazia Zilei Universitatii, in 2017 trei fiind personalitatile nominalizate sa devina Doctor Honoris Causa.

In cadrul ceremoniei solemne au fost evidentiate meritele prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Serban atat in plan stiintific si al managementului academic, cat si al impulsionarii relatiilor de colaborare dintre Universitatea Politehnica Timisoara si Universitatea Obuda. „Coordonator de doctorat in domeniul stiintei materialelor, coordonator in 18 granturi de cercetare si membru in alte 61 (dintre care 10 cu fonduri europene), autor a 242 de lucrari stiintifice publicate si a 19 carti de specialitate, prof. univ. dr. ing. Viorel-Aurel serban este si un adevarat avocat al relatiilor dintre Universitatea Obuda si Universitatea Politehnica Timisoara, mult imbunatatite in ultima perioada”, se mentioneaza, printre altele, in motivarea acordarii titlului.

Cele doua institutii de invatamant superior au inceput colaborarea din anul universitar 2001/2002, pe linia automatizarii si calculatoarelor, initiatorul acesteia fiind prof. univ. dr. ing. Stefan Preitl, de la Facultatea de Automatica si Calculatoare a UPT. Ulterior relatiile inter-universitati au fost extinse atat pe partea academica, prin schimburi de profesori si studenti, cat si pe linie de cercetare, mergand pana la relatii de parteneriat in mai multe proiecte internationale.

„Sunt onorat de titlul de Doctor Honoris Causa acordat de Universitatea Obuda si consider ca acesta mi-a fost decernat atat pentru activitatea stiintifica si de cercetare, cat si ca urmare a bunelor relatii stabilite in urma cu 15 ani si dezvoltate in ultima perioada. Este, de asemenea, o recunoastere a calitatii corpului profesoral, a activitatii academice si de cercetare din Universitatea Politehnica Timisoara, una dintre institutiile de renume din aceasta parte a Europei”, a declarat prof. univ. dr. ing. Viorel-Aurel Serban.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...