Noutati :

Ce va disparea complet din centrul istoric al Timisoarei in scurt timp?

26 februarie, 2016 - 02:25 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Primarul Timisoarei Nicolae Robu vrea sa vada date jos toate reclamele de pe cladirile istorice din centrul orasului. Pentu asta trebuie sa impuna un regulament si sa retraga autorizatiile date in trecut de primarie pentru firme.

Robu spune ca repararea fatadelor cladirilor istorice din centrul Timisoarei este in sarcina proprietarilor si ca inclusiv in cladirea in care functioneaza PNL se vor face interventii.

Repararea cladirilor e in sarcina proprietarilor, primaria nu are cum sa repare fatada unei cladiri private. Si PNL are incaperile de la parter ale unui astfel de imobil, iar mai sus sunt apartamente care apartin unor diversi cetateni. Va intra si aceasta cladire in reabilitare. Multe altele vor intra in reabilitare, dar vom fi nevoiti sa aplicam supraimpozitarea, acea taxa pe paragina„, a spus Robu.

Mai mult decat atat, edilul spune ca i-a transmis arhitectului-sef Sorin Ciurariu sa convoace Comisia de Estetica Urbana pentru a intocmi un regulament pentru firmele existente.

casa-bruck1

Vom face ordine de urgenta la firmele puse pe cladiri. I-am cerut lui Ciurariu sa convoace Comisia de estetica urbana si sa faca un regulament pentru firmele existente in centrul istoric si in Piata Victoriei. Imaginea este afectata negativ in mare masura nu numai de starea zidurilor ci si de aceste firme. Multe dintre firmele existente in oras sunt in situatii in care s-au facut autorizari. Se va adopta un nou regulament de estetica urbana si le dam termen in care sa isi schimbe firmele. Nu mai conteaza ca au obtinut autoizatie intr-un anumit context„, a mai spus Robu.

Primarul a mai adaugat ca o comisie de la Banca Mondiala s-a aflat zilele trecute la Timisoara pentru a vedea cum s-au cheltuit banii europeni in centrul istoric, acestia fiind multumiti de ceea ce au vazut.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Una din putinile idei bune ale primarului, locatarii care au obtinut apartamente in aceste cladiri au avut anumite „calitati” crede cineva ca acesti speciali vor pune mana sa faca ceva caci cad gradele