Opinia Timisoarei

Ce va aparea pe fatada Garnizoanei aflata in Piata Libertatii din Timisoara?

TIMISOARA. Pe fatada fostei Garnizoane Militare aflata in Piata Libertatii din Timisoara va fi amplasata o placa de bronz pe care va fi gravat textul Proclamatiei de la Timisoara. Decizia a fost luata de Consiliul Judetean Timis, in plenul de miercuri.

Consilierul local Gheorghe Bologa (PSD) a intrebat in plenul CJ Timis care este legatura dintre Garnizoana Militara si Proclamatia de la Timisoara.

Care e legatura intre Garnizoana si Proclamatia care, din care stiu eu, a fost citita de regretatul George Serban in balconul Operei?„, a spus Bologa.

Raspunsul a venit de la consilierul judetean Traian Stancu (ALDE): „Aveti informatii gresite. S-a citit deasupra, la Casa Armatei, in balcon„, a explicat Stancu.

Presedintele CJ Timis, Titu Bojin a declarat ca aceasta placa de bronz va fi amplasata pe fatada fostei Garnizoane Militare, dupa ce aceast va fi renovata.

Potrivit proiectului de hotarare, placa de bronz urmeaza sa fie amplasata in partea stanga a fatadei, in apropierea strazii Alba Iulia.

Consiliul Judetean Timis a preluat recent de la Ministerul Apararii Nationale aceasta cladire, iar aici urmeaza sa se mute Biblioteca Judeteana Timis.

Exit mobile version