Noutati :

Ce va aparea pe fatada Garnizoanei aflata in Piata Libertatii din Timisoara?

30 martie, 2016 - 12:23 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Pe fatada fostei Garnizoane Militare aflata in Piata Libertatii din Timisoara va fi amplasata o placa de bronz pe care va fi gravat textul Proclamatiei de la Timisoara. Decizia a fost luata de Consiliul Judetean Timis, in plenul de miercuri.

Consilierul local Gheorghe Bologa (PSD) a intrebat in plenul CJ Timis care este legatura dintre Garnizoana Militara si Proclamatia de la Timisoara.

Care e legatura intre Garnizoana si Proclamatia care, din care stiu eu, a fost citita de regretatul George Serban in balconul Operei?„, a spus Bologa.

Raspunsul a venit de la consilierul judetean Traian Stancu (ALDE): „Aveti informatii gresite. S-a citit deasupra, la Casa Armatei, in balcon„, a explicat Stancu.

Presedintele CJ Timis, Titu Bojin a declarat ca aceasta placa de bronz va fi amplasata pe fatada fostei Garnizoane Militare, dupa ce aceast va fi renovata.

placa-garnizoana-schita

Potrivit proiectului de hotarare, placa de bronz urmeaza sa fie amplasata in partea stanga a fatadei, in apropierea strazii Alba Iulia.

Consiliul Judetean Timis a preluat recent de la Ministerul Apararii Nationale aceasta cladire, iar aici urmeaza sa se mute Biblioteca Judeteana Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Fiind doua păreri diferite privind citirea Proclamației” locul care ar determina punerii plăcii ,propun sa mai consultați si alte surse de
    informații:asociațiile de revoluționari ,participanți la eveniment,istorici,Ziariști.Nu puteți decide prin doua păreri diferite.

  2. Ce inseamna sa fii „necitit”(prost) ! Cladirea respectiva, a fost sediul Comenduirii de garnizoana, ceea ce este cu totul diferit de, comandantul Garnizoanei Timisoara! In cea mai mare parte a timpului, comandant era , comandantul diviziei timisorene, care se afla in cealalta cladire, care adapostea si fostul restaurant militar. Dar culmea e, ca in ’89, comandant al garnizoanei Timisoara, era, colonelul Rotariu, de la Divizia 34 Aparare Antiaeriana a teritoriului, al carei sediu se afla in Calea Lipovei(actualul sediu al SRI). Ar trebuiu ca „alesii” sa-si faca „mea culpa ” si corecturile de „vigoare” !!