Noutati :

Ce trebuie sa stie cei care tranziteaza Dumbravita, Giroc, Mosnita, Ghiroda si celelalte localitati intrate in carantina in Timis. Anuntul coordonatorului fortelor de ordine

5 noiembrie, 2020 - 03:25 PM
Autor: Redactie      
Categorie: EVENIMENT
5

TIMISOARA. Pentru asigurarea respectarii masurilor luate in localitatile plasate in carantina in Timis, Inspectoratul de Jandarmi Timis a fost insarcinat sa conduca misiunea de coordonare a fortelor de ordine in Pesac, Fibis, Dudestii Noi, Becicherecu Mic, Giroc (cu satul apartinator Chisoda), Dumbravita, Mosnita (cu satele Rudicica, Urseni, Albina si Mosnita Veche) si Ghiroda (fara satul Giarmata Vii).

CITESTE SI: Atentie! Nimeni nu intra si nu iese fara declaratie, adeverinta sau legitimatie din Dumbravita, Giroc, Ghiroda, Mosnita si celelalte patru localitati intrate in carantina de COVID, la ora 5.00, in Timis. Lista restrictiilor. Video 

Pentru aceasta, au fost mobilizate efective de jandarmi si politisti care au misiunea de a organiza filtre la intrarea si iesirea din localitate, de a constitui patrule auto si pedestre pentru a preveni orice incident.

Jandarmii au facut o serie de precizari atat pentru locuitorii din comunele carantinate, cat si pentru cei care le vor tranzita in urmatoarele 2 saptamani.

La parasirea zonei de carantina se va prezenta fortelor de ordine legitimatia de serviciu (pentru institutiile bugetare) sau adeverinta de salariat eliberata de angajator, stampilata si semnata de catre acesta, ori, dupa caz, declaratia pe proprie raspundere.

CITESTE SI: Model de declaratie pe proprie raspundere ca sa poti iesi sau intra in Dumbravita, Giroc, Ghiroda, Mosnita si celelalte comune intrate in carantina de COVID in Timis. DESCARCA AICI DECLARATIA!

În cele doua situatii sunt vizate persoanele care domiciliaza pe raza comunelor carantinate si desfasoara activitati economice sau în domeniul apararii, ordinii publice, securitatii nationale, sanitare, sanitar-veterinare, situatiilor de urgenta, administratiei publice locale, asistentei si protectiei sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publica, energetic, agriculturii, alimentatiei publice, alimentatiei cu apa, comunicatiilor transporturilor si activitatilor cu caracter religios, doar pentru situatii exceptionale care tin de mentinerea serviciilor publice sau operationale.

De asemenea, purtarea mastii este obligatorie, atat in interior cat si la exterior, iar deplasarea persoanelor aflate în izolare/carantina, in afara domiciliului/resedintei este interzisa.

Intrarea si iesirea persoanelor si vehiculelor in/din localitate se face prin filtrele instituite de catre fortele de ordine.

CITESTE SI: Am depasit 11.000 de infectari cu coronavirus de la inceputul pandemiei in Timis. Avem peste 500 de noi imbolnaviri, jumatate dintre ele in Timisoara. In ce localitati au aparut celelalte 

Pentru evitarea ambuteiajelor în zonele unde sunt instituite filtre ale fortelor de ordine, în special la intrarea/iesirea in/din comunele carantinate rutele ocolitoare pentru localitatea Dumbravita sunt urmatoarele: centura ocolitoare Timisoara-DN 69 Calea Aradului; centura ocolitoare Timisoara-DN 6 Calea Lugojului.

Pentru cei care doresc sa tranziteze localitatea Mosnita pe DJ 592 dinspre Cheveresu Mare ruta ocolitoare este: DJ 592 A- Otvesti-Stamora Romana-Liebling-DN 59 Jebel-DN 59 sag- Calea Sagului.

Cu privire la localitatile carantinate pentru care nu au fost stabilite rute ocolitoare este permisa tranzitarea, fiind interzisa oprirea pe teritoriul acestora.

E nevoie de declaratie si pentru tranzit

Cei care doar tranziteaza localitatile trebuie sa aiba la randu-le o declaratie pe propria raspundere completata.

De mentionat ca declaratia este necesara pentru orice deplasari care nu privesc sfera profesionala.

CITESTE SI: Aproape 10.000. Ziua cu cele mai multe noi cazuri de COVID, in 24 de ore, in Romania. 121 de morti. Avem peste 500 de nou infectati si in Timis  Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. In acest moment actiunea este cam fara… baza legala!
  In monitorul oficial nu s-a publicat nimic.

  Intr-o tara normala s-ar lasa cu demisii…

 2. corect !!! Stau și mă-ntreb … de multe ori, doar, stau … În țara asta, mai este ceva, normal ?!?

 3. a aparut: e 1034 in Partea I din MO

 4. Dacă e carantină de ce le mai dați voie sa iasă și sa intre ce fel de carantină e. Cred ca e o prostie ce faceți în ziua de azi

 5. Sunt atâtea de multe idioțenii făcute de autorități încât stau și mă gândesc dacă au cap doar că sa nu le ploua in gat.
  Că sa faci o carantină eficienta, adică un lockdown eficient unde oamenii să-și permită să stea acasă, trebuie sa le asiguri oamenilor mâncare, căldură (nu de alta dar e frig deja) , lumina și ceva divertisment (Internet) la domiciliu pentru cel puțin 30 de zile. Nici una din cele de mai sus nu este asigurată, ba mai mult, prin lege, nu numai că nu li s-au impus companiilor de energie și comunicatii sa furnizeze servicii gratuit pe perioada carantinei, dar nici macar nu li s-au interzis sa nu calculeze penalități de întârziere la plata facturilor pe toată perioada pandemiei cum au făcut o grămadă de țări.
  La ora asta REAL peste 80% din firmele private, deci cele care susțin bugetul de stat, sunt PRACTIC in colaps, iar bugetarii și pensiile sunt plătite din împrumuturi.
  După terminarea pandemiei, o sa fie și bolnavi și pe drumuri literalmente pentru că vor începe executările de incapacitate de plată.