Ce trebuie sa faceti daca pierdeti cartea de identitate auto

Daca pierdeti cartea de identitate a autovehicolului, trebuie sa declarati pierderea imediat la politie. Pentru obtinerea unei noi carti de identitate a masinii trebuie sa parcurgeti cateva etape.

Primul lucuru pe care trebuie sa-l faceti este sa declarati pierderea documentului la politie. Al doilea pas pe care trebuie sa-l faceti este sa mergeti apoi la Monitorul Oficial, unde se declara pierderea actului.

Urmatorul drum este la Registrul Auto Roman, unde trebuie depusa cererea de eliberare a duplicatului, pe baza unei dovezi de la Monitorul Oficial si a unui act de identitate.

In cazul in care masina apartine unei persoane juridice, procedura este identica, numai ca aveti nevoie, in pluc, de un act de reprezentare.

Cerea duplicatului va trebui vizata de autoritatea de inmatriculare.

Sursa: digi24.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.