Noutati :

Ce faceti daca aveti un accident in strainatate? Iata ce trebuie sa stii pentru a nu avea neplaceri

19 august, 2011 - 11:17 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Aproape trei sferturi din romanii care pleaca in vacanta peste hotare se deplaseaza cu propriul autoturism. Multi au ghinionul sa fie implicati in evenimente rutiere si pentru ca nu cunosc reglementarile legislative din tarile respective.

Pentru a evita aceste situatii, trebuie sa aveti obligatoriu incheiata asigurarea RCA. incheiata la un asigurator din Romania, polita este valabila in mod automat si in statele Spatiului Economic European, in Elvetia, Croatia si Andorra.

Pentru celelalte tari care sunt membre ale sistemului international Carte Verde, precum Moldova, Ucraina, Rusia, Turcia sau Serbia, este bine sa verificati la asigurator, inainte de fiecare calatorie, daca sunteti acoperit de polita RCA. Daca nu, incheiati o polita Carte Verde.

soferii romani care circula in strainatate si care au avut ghinionul sa faca un accident au doua optiuni: fie merg cu celalalt sofer la Politie, fie recurg la constatarea amiabila, daca este acceptata in tara respectiva. Formularul are un format standard in toate tarile europene in care este folosit.

Daca accidentul a avut loc din vina soferului roman, acesta trebuie sa-i dea pagubitului o copie dupa polita RCA sau Carte Verde. Iar daca tamponarea nu a avut loc din vina sa, poate merge direct la compania de asigurari a vinovatului din tara respectiva, sau la reprezentantul de despagubire al acelei companii din Romania. insa in niciun caz soferul roman nu trebuie sa scoata vreun ban din buzunar.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...