Noutati :

Ce suma fabuloasa a primit luna de luna un somer din Romania anul trecut! Tu castigi atat?

9 martie, 2015 - 12:59 PM
Autor: Magda Mihalache      
Categorie: NATIONAL
1

In Romania se poate trai neasteptat de bine daca… esti somer! Cel putin asta o dovedeste un fost director general de la o firma din Bucuresti, actual somer, care a primit anul trecut, luna de luna, nici mai mult nici mai putin de 7.103 lei.

In anul 2014 au fost inregistrate zece dosare de somaj cu un cuantum al indemnizatiei mai mare sau egal cu 3.000 lei, cele mai multe fiind in Bucuresti, potrivit ANOFM.

Cea mai mare indemnizatie de somaj, de 7.103 lei lunar, a revenit unui fost director general al unei societati comerciale din Capitala. Totodata, un sef serviciu din Brasov, ajuns somer, a incasat lunar 5.299 de lei, iar un fost director de banca, aflat in aceeasi situatie, a primit anul trecut 4.755 de lei lunar. Alti sapte someri au beneficiat de indemnizatii de somaj cuprinse intre 3.000 si 4.000 de lei, informeaza incont.ro.

In anul 2013, cea mai mare indemnizatie de somaj a fost de 5.755 de lei si a fost platita unei persoane din judetul Botosani care a ocupat functia de director adjunct la o societate comerciala.

Indemnizatia de somaj se acorda timp de sase luni pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an, noua luni pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin cinci ani si 12 luni pentru cei care au un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani, scrie aceeasi sursa.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Sa tot fi somer, iar apoi sa fi angajat din nou ca „director, sef de serviciu, consilier …” si te mai miri ce alte functii ptr. care raspunderea este doar una politica.