Opinia Timisoarei

Ce strategii va adopta Timisoara pentru a deveni Capitala a Culturii Europene in 2021!

TIMISOARA. Asociatia Timisoara Capitala Culturala in 2021 are un presedinte care doreste sa promoveze fel de fel de proiecte pentru ca Timisoara sa devina Capitala Culturii Europene peste opt ani.

Dr. Simona Neumann este presedintele acestei asociatii care se va ocupa de proiectul Timisoara Capitala Culturala Europeana in anul 2021. Ea a tinut sa sublinieze, in cadrul unei intalniri, ca Sibiul a fost invitat sa devina capitala culturala, pe cand Timisoara a intrat intr-o competitie.

Ca asociatie, ne dorim ca pe viitor sa avem o serie de intalniri cu mediul de afaceri, cu reprezentanti ai unor ONG-uri si cu mediul academic pentru a ne implica mai bine in acest proiect„, a spus Simona Neumann.

Una din ideile desprinse in cadrul intalnirii de vineri seara a fost crearea unui spot publicitar care sa fie difuzat pe toate canalele media si promovarea proiectului inclusiv pe mijloacele de transport in comun din municipiu.

Omul de afaceri Emil Cristescu a spus, in cadrul intalnirii, ca Alba Iulia s-a retras in mod oficial din cursa si ca va sustine candidatura Timisoarei. Mai mult, potrivit acestuia, Timisoara ar putea deveni capitala a culturii, alaturi de Resita si Arad.

Potrivit calendarului, in anul 2015, Romania anunta orasele candidate la titlul de Capitala Europeana a Culturii si depune dosarele de candidaturi, iar in 2017 va fi desemnat orasul castigator din Romania ai cel din Grecia care vor purta acest titlu timp de un an.

Exit mobile version