Noutati :

Ce strategii va adopta Timisoara pentru a deveni Capitala a Culturii Europene in 2021!

8 februarie, 2013 - 10:32 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: CULTURA
4

TIMISOARA. Asociatia Timisoara Capitala Culturala in 2021 are un presedinte care doreste sa promoveze fel de fel de proiecte pentru ca Timisoara sa devina Capitala Culturii Europene peste opt ani.

Dr. Simona Neumann este presedintele acestei asociatii care se va ocupa de proiectul Timisoara Capitala Culturala Europeana in anul 2021. Ea a tinut sa sublinieze, in cadrul unei intalniri, ca Sibiul a fost invitat sa devina capitala culturala, pe cand Timisoara a intrat intr-o competitie.

Ca asociatie, ne dorim ca pe viitor sa avem o serie de intalniri cu mediul de afaceri, cu reprezentanti ai unor ONG-uri si cu mediul academic pentru a ne implica mai bine in acest proiect„, a spus Simona Neumann.

Una din ideile desprinse in cadrul intalnirii de vineri seara a fost crearea unui spot publicitar care sa fie difuzat pe toate canalele media si promovarea proiectului inclusiv pe mijloacele de transport in comun din municipiu.

Omul de afaceri Emil Cristescu a spus, in cadrul intalnirii, ca Alba Iulia s-a retras in mod oficial din cursa si ca va sustine candidatura Timisoarei. Mai mult, potrivit acestuia, Timisoara ar putea deveni capitala a culturii, alaturi de Resita si Arad.

Potrivit calendarului, in anul 2015, Romania anunta orasele candidate la titlul de Capitala Europeana a Culturii si depune dosarele de candidaturi, iar in 2017 va fi desemnat orasul castigator din Romania ai cel din Grecia care vor purta acest titlu timp de un an.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. CULTÚRĂ, culturi, s. f. 1. Totalitatea valorilor materiale și spirituale create de omenire și a instituțiilor necesare pentru comunicarea acestor valori. ♦ Faptul de a poseda cunoștințe variate în diverse domenii; totalitatea acestor cunoștințe; nivel (ridicat) de dezvoltare intelectuală la care ajunge cineva; din dexonline.ro

  2. Am pus definitia din dexonline pentru ca autorul articolului sa incerce sa transmita mai multe informatii privind tema. Altfel acest articol va semana mai mult cu un anunt decat cu o informare. Asa cum de fapt si este. Mai precis, era mai interesant sa stim concret ce proiecte sunt in planul asociatiei decat prezentarea vorbitorilor din cadrul intalnirii. Sau macar in care dintre ariile de interes (referinta) sunt planificate actiuni in perspectiva imediata. Pentru ca pana acum, asociatia a avut cateva intalniri in care au fost planificate alte intalniri. Nici macar nu spune Opinia Timisoarei ce anume contine Carta Timisoarei. Nu stim nici care ONG-uri sunt vizate pentru a fi cooptate, sau cum anume se concretizeaza participarea afaceristilor de talia d-lui Cristescu in proiectul comunitatii noastre numit TM capitala culturala europeana … etc. Multumim d-lui Cristescu pentru ca ne tine la curent cu actualizarea listei oraselor inscrise in „competitia” culturala, insa noi putem afla singuri aceste aspecte … chiar fara sa consideram actiunea noastra ca fiind de responsabilitate sociala. Altfel asteapta comunitatea noastra contributia oamenilor de afaceri si implicarea lor in acest proiect. Iar presa locala si in general media este parte a proiectului, deci cred ca trebuie sa „insiste” pe langa responsabilii proiectului si pe langa persoanele publice timisene ca sa afle actiunile lor CONCRETE in sprijinul proiectului.

  3. Decat sa ma informeze Opinia Timisoarei despre cate kg a slabit nu stiu care „artist” monden sau nu stiu care „vedeta” miticeasca, mai bine sa incerce sa ne transmita calendarul actiunilor pe care il are Asociatia Timisoara Capitala Culturala in 2021 pentru anii 2013-2014 de exemplu. Sau cum au fost cuprinse proiectele asociatiei in bugetul local pentru anul 2013, sau cum vor fi finantate actiunile culturale in TM prin bugetul de stat (sau daca reprezentantii nostri in legislativ si executiv au facut lobby pentru sustinerea actiunilor culturale prin finantare din bugetul de stat). Asa va fi perceputa si presa ca facand parte din cei care contribuie la succesul proiectului in discutie. Altfel vom ramane cu impresia ca presa are doar rolul de a sustine interesele unui individ sau unui partid sau nu stiu cui, in loc sa isi sustina interesele proprii si pe cele ale comunitatii careia se adreseaza. Sau mai rau, presa (in general mass-media) sa devina un instrument pentru promovarea kitch-ului, nonvalorii, a abrutizarii sociale, a barbariei si a prostiei.

  4. UN PUNCT IMPORTANT IN CAPITALA EUROPEANA ESTE „CASA CU ANCORA” DE PE STR. G-L DRAGALINA NR. 24 UNDE CAD TIGLE DE PE ACOPERIS PE TROTUAR IAR IN CURTE ESTE „muzeul” masinilor de epoca!